• Jeg skjønner ikke at ikke flere synger i kor. Alle har en sangstemme, og den kan trenes, sier Marit Røshol fra Myrdalskogen. I september starter hun sangkurs for damer i Åsane.

Dirigenten fra Myrdalskogen er ingen hvem som helst. Hun har bred erfaring fra sang og musikk, har ledet en rekke kor, og har utdannelse innen musikk.

Røshol er også dirigent for et av landets beste damekor, Cantus Sororum. De kom nylig hjem fra den nasjonale konkurransen «Syng for oss» med en sølvmedalje i bagasjen. Åsabuen elsker dessuten å synge selv, og har liten forståelse for hvorfor ikke flere synger i kor. Det har hun tenkt å gjøre noe med nå.

— De er nok veldig mange jenter i Åsane som mener de ikke kan synge. Det kan skyldes at de ikke bruker stemmen riktig, eller at de faktisk kan synge, men ikke tror de kan det. Faktisk kan stemmen trenes til å bli mye bedre. Og kor er en strålende mulighet til å trene opp dette instrumentet, mener hun.

Men kor er i følge åsabuen også mye mer.

— Å synge sammen med andre gir et helt eget felleskap. Det er sosialt. Du treffer nye venner. Ikke minst er det gøy. Men noe av de viktigste er at man får bedre selvtillit av å synge i kor, mener Røshol som håper på stor oppslutning på kurset som starter tidlig i høst.

Thomas Gangstøe