I Bergen falt det 12 cm nysnø i løpet av søndag og natt til mandag, opplyser Vervarslinga på Vestlandet. Likevel ser det ut til at morgenrushet inn mot Bergen går uten store problemer.

Litt før klokken halv syv mandag morgen fikk politiet melding om en bil som hadde sklidd i utfor Nordåsveien. Politiet har ikke fått melding om andre trafikkproblemer, og det kan se ut som bergenserne behersker kjøring på vinterføre etter to måneders øvelse.

— Folk har vel vent seg til at det er glatt, sier operasjonsleder Asbjørn Andersen i Hordaland politidistrikt.

Søkte ly Ifølge politiets opplysninger skal det ha vært én person i bilen, som søkte ly for været i et hus i nærheten.

— Personen er oppegående, men vi sender opp en ambulanse for å sjekke, sier Andersen.

Bergingsbil er rekvirert for å trekke bilen opp igjen. Ellers har ikke politiet fått melding om noen store trafikkproblemer etter gårsdagens og nattens snøfall.

30 cm nysnø

Det har falt til dels store mengder snø i løpet av natten. I Nordhordland skal det ha kommet opp mot 30 cm nysnø, og både lengst nord og lengst vest i Hordaland snødde det fremdeles mandag morgen.

— Hovedveiene inn mot Bergen sentrum er stort sett bare. Det er nok en del sideveier som ikke er brøytet ennå, men mannskapene står på alt de kan, sier vaktoperatør Ole Magnus Tveit i Veitrafikksentralen i Hordaland.

Han forteller om fine forhold i fjellet, og alle fjelloverganger mellom øst og vest er åpne.

Har vestlendingene lært kunsten å kjøre på glatt føre? Si din mening i kommentarfeltet under: