VI GIKK AV hengslene her i byen for noen år siden, av flere gode grunner: Bob Dylan i Nygårdsparken, Elton John, David Bowie, Sting og mange andre på Koengen. For ikke å snakke om selveste The Rolling Stones! Og Iron Maiden i Vestlandshallen. Det var rett og slett ikke rart at et sultefôret publikum ble ville – og byens gater bar preg av det. Tenk! Gigantartister på scenen i lille Bergen! Både publikum og presse tok av. Vi gledet oss sammen over store hendelser mellom fjellene. Også arrangørene signaliserte at storkonserter var noe nytt. Nervøsitet, irritasjon og stress lyste fra øynene deres. Og overdreven respekt for internasjonalt management. Ikke rart, kanskje, at de flirte av Bergen i Oslo; der store navn er vanlige navn.

INGEN TOK AV i Åsane i går. Ingen var stresset over at sjefen bak legendariske Dire Straits var i Bergen for andre gang. Ingen slo seg på bergensbrøstet over at «Brothers In Arms», «Telegraph Road» og andre megahits runget over bergensk jord – sunget av den ekte stemmen; Mark Knopflers nordbritiske røst. Konsertarrangør Frank Nes i Bergen Live sa det da også til BT i går formiddag: – Vi er helt avslappet. Vi har kontroll og vet hva vi går til. Det var mer adrenalin i omløp før om årene.

DET SAMME fikk vi bekreftet av vaktmannskaper, politi og et stort sett velvoksent publikum i går. Også disse gruppene har fått konserterfaring. Gjennom Bergen Lives utrettelige innsats og utprøving av konsertarenaer, visste publikum hva de gikk til. De gikk på konsert for å høre en kjent og kjær artist. Og det var en selvfølgelighet at det skjedde i Bergen. For ikke minst Bergen Live har sørget for at de som lokker gigantene til Norge, vet at i Bergen kan storkonserter arrangeres. Bare uhell kan oppstå. Ikke tabber fra uerfarne arrangører.

BLASERTE? Er vi allerede blitt det mellom de syv fjell? Nei, det virket ikke slik i Vestlandshallen i går. Vel så Mark Knopfler (59) til tider ut som han led foran rundt 8000 mennesker. Men han gjør visstnok alltid det. Publikum fikk det de kom for: En av mange storkonserter i Bergen i 2008. Det eneste dumme var finværet. Det var ubrukelig inne i Vestlandshallen, og burde vært spart til Koengen senere i år.