Prins Charles og hertuginne Camilla besøker Bergen 21. mars, og da får blant annet Granebo Naturbarnehage på Fløyen kongelig besøk. Men prins Charles ser ut til å utebli – han skal på en annen utflukt i mellomtiden.

— Hvor han skal være samtidig, vet jeg ikke. Men hertuginne Camilla og dronning Sonja kommer for å besøke oss, og det gjør de fordi de er friluftsinteresserte. På Granebo Naturbarnehage har vi fokus på lek og læring i naturen. Men vi passer på å ikke skru forventningene for høyt, i og med at det kan skje endringer, sier bestyrer i barnehagen, Øystein Bildt.

Prins Charles besøker Bergen

Usikkert program

Men programmet for besøket er ennå ikke er fastsatt.

— Det endelige programmet er ikke ferdig ennå, og det er kongehuset som selv styrer alle detaljer. Man ønsker at Prins Charles og Camilla skal gjøre mange forskjellige ting under besøket. Det handler om hva de har lyst til, og også det faktum at de har lyst til å få med seg mye og møte flest mulig mennesker. Det står det stor ære av, sier ordfører Trude Drevland.

Hun har fått gleden av å følge de celebre gjestene hele dagen.

— Spenningen er stor, og dette er en særdeles spesiell hendelse for Bergen. Jeg er der når de trenger meg med den største glede, sier hun.

Travel dag

Prins Charles og hertuginne Camilla skal også besøke det britiske marinefartøyet HMS «Liverpool», og delta på en konsert i Håkonshallen. Det blir et kort besøk til Naturbarnehagen – omtrent 25 minutter har hertuginne Camilla og dronning Sonja hos barna før de drar videre til neste utflukt.

— Vi har en pedagog som skal informere dem om profilen vår i barnehagen, og andre spørsmål de måtte ha, slik de får mest mulig ut av besøket, forteller Blidt.

I tillegg får Havforskningsinstituttet vise seg frem for det walisiske paret.

— Vi kommer til å sette fokus på norsk fiskeriforvaltning mens de er her. Dette er noe Norge har grunn til å være veldig, veldig stolt av, sier Tore Nepstad, administrerende direktør på Havforskningsinstituttet.