Kroppsbyggeren (29) ble banket opp tre ganger de siste to døgnene han var i live. Han ble funnet død i en leilighet i Carl Konows gate mandag 26. oktober. Obduksjonen viste at han døde av knusningsskader i bakhodet. Påtalemyndigheten mener de tre mennene ikke kan holdes ansvarlige for at mannen døde, men at de er skyldige i voldsbruk under særdeles skjerpende omstendigheter.

En av de tiltalte, en 34 år gammel firebarnsfar, skal også ha slått og sparket en tv-kjendis på Torget. Firebarnsfaren forklarte begge voldssakene med at han gikk løs på mennene fordi de hadde vært ufine mot kvinner. Samtidig er han selv tiltalt for vold og voldtekt mot en ung kvinne.

Den voldsdømte 34-åringen omtaler seg selv som en «konfliktløser». Politiet mener han tilhører et torpedomiljø. Påtalemyndigheten mener han har vært så voldelig over tid at det i rettssaken kan bli lagt ned påstand om forvaring.

Karatespark i ansiktet

Den hovedtiltalte sa i retten at han 26. august ble oppringt av en venninne som hevdet at kroppsbyggeren hadde vært slem med henne. Han ringte kroppsbyggeren, og de avtalte å møtes ved Botanisk hage. 34-åringen tok med seg de to andre tiltalte til møtet.

— Det var for min egen sikkerhet. Jeg hadde hørt at han var farlig. Han ble hissig. Jeg slo ham i bakken før han rakk å slå meg, og slo ham et par ganger i ansiktet mens han lå nede. Så konfronterte jeg ham med det han skulle ha gjort. Han bare så spørrende på meg, hevder tiltalte.

De tiltalte løp fra Botanisk hage hver for seg. De møttes igjen i Nygårdsgaten, der kroppsbyggeren kom etter dem på sykkel.

— Han hadde flere kamerater på slep, og jeg oppfattet situasjonen som truende. Jeg sparket ham i ansiktet før han rakk å komme seg av sykkelen. Sparket var en ren refleks fra min side, hevdet tiltalte, som har trent karate i en årrekke. De to andre tiltalte, en 23-åring og en 31-åring, hevder at de var til stede da 29-åringen ble slått, men at de ikke deltok i voldsutøvelsen.

Svært ydmykende

34-åringen er tiltalt for voldtekt etter et besøk hos en ung jente på Laksevåg i fjor. Han innrømmer at han slo jenten fordi hun lo av ham mens han onanerte, men nekter for at han skal ha tvunget jenten til å onanere seg selv. Jenten har forklart at hun måtte onanere seg selv i rundt ti minutter før hun kom seg ut av leiligheten. Å tvinge en person til seksuelle handlinger med seg selv, sidestilles i loven med voldtekt. Bilder av jenten tatt på legevakten kort tid etter, viser at hun har tydelige skader i ansiktet. Jentens bistandsadvokat vil kreve erstatning på opptil 60 000 kroner. Jenten opplevde hendelsen som svært ydmykende.

Rettssaken fortsetter i dag.