I neste uke må mannen i 40-årene, som er ansatt i en menighet i Hordaland, møte i retten, tiltalt for legemsfornærmelse mot to konfirmanter.

Episoden fant sted da guttene deltok på en konfirmantleir i regi av menigheten i vinter. Den tiltalte mannen er ansatt i menigheten, men var med på leiren som frivillig konfirmantleder.

Ved tretiden om natten skal de to guttene fortsatt ha vært våkne, og ifølge konfirmantlederen skal de ha nektet å rette seg etter hans irettesettelser.

– Slo med knyttet hånd

Ifølge tiltalen skal mannen da ha slått til den ene gutten i skulderen med knyttet hånd, før han tok kvelertak på ham. Så skal han ha båret gutten ned en trapp ved å løfte ham etter beltehempen på buksen.

Mannen skal ifølge tiltalen også ha tatt tak i håndleddet til den andre gutten, vridd armen rundt og deretter slått guttens hånd ned i en sengekant.

Konfirmantlederen er uenig i guttenes og politiets beskrivelse av det som skjedde, og nekter straffskyld.

– Han har tilrettevist guttene som ikke gikk til ro for natten og ikke overholdt reglene for leiroppholdet, men ikke på noen måte i nærheten av slik det er beskrevet i tiltalebeslutningen, sier mannens forsvarer, advokat Helge Hansen.

Får trolig fortsette

Konfirmantlederen jobber fortsatt i menigheten, og vil trolig fortsette i sin stilling også dersom han skulle bli dømt.

– Jeg kjenner ikke detaljene i saken, men vet at det er tatt ut tiltale for legemsfornærmelse. Nå avventer vi hva retten vil si om saken. Men jeg vil ikke tro at en domfellelse i denne saken vil få noen innvirkning på hans arbeidsforhold hos oss. Han jobber ikke med ungdommer til vanlig, så dette vil trolig ikke innvirke på det som er hans oppgaver, sier lederen i det kirkelige fellesrådet på stedet der mannen er ansatt.

Lederen i fellesrådet understreker at det er alvorlig dersom voksne bruker vold mot ungdommer under arrangementer i regi av menigheten, og at den aktuelle lederen ikke vil bli brukt i ungdomsarbeid i fremtiden.