Mannen i 40-årene er ansatt i en menighet i en av Bergens omegnskommuner. Han var med som nattevakt da konfirmanter i menigheten var på leir i vinter.

Flere av ungdommene på leiren nektet å følge ordensreglene om å gå til ro på rommene sine ved midnatt, og nattevakten forsøkte sammen med flere andre ledere å få konfirmantene til å gå og legge seg.

Les også: Konfirmantleder tiltalt for vold

– Kvelertak

Det var i forbindelse med et av disse forsøkene at en gutt i ettertid har forklart at mannen slo ham og tok kvelertak på ham, og at han dro ham etter buksehempen ned en trapp.

En annen gutt, som hørte til på et annet rom, hevdet at mannen hadde tatt tak i armen hans, vridd rundt og slått den ned i en sengekant.

Da den menighetsansatte mannen møtte i retten i forrige uke, nektet han skyld.

Han forklarte at han og de andre vaktene gjentatte ganger hadde forsøkt å få den første gutten til å roe seg ned. Da de ikke kom noen vei, bestemte mannen seg for å ta gutten med ut av rommet for å snakke med ham. Ifølge reglene på leiren kunne ungdommene sendes hjem med taxi på foreldrenes regning dersom de ikke rettet seg etter vaktenes anmodninger.

Ble trodd av retten

Gutten nektet å bli med ut, og mannen tok derfor ifølge sin forklaring tak i armen og buksehempen hans for å få ham med seg. Han nektet for å ha slått eller tatt kvelertak på gutten.

Etter å ha hørt forklaringene til flere av de andre nattevaktene og andre gutter på rommet, har dommerne i Nordhordland tingrett trodd på den menighetsansatte, og frifunnet mannen.

Han er også frifunnet for vold mot den andre gutten. Mannen forklarte at han ikke kunne huske å ha vært inne på rommet til denne gutten, og ingen av de andre vaktene hadde heller sett ham gå inn dit. De andre ungdommene på rommet var aldri blitt avhørt av politiet, og retten mente derfor det ikke fantes tilstrekkelige bevis som støttet opp under guttens forklaring.