Hva i all verden gjør Kjersti Nordanger (15) høyt hengende i et klatretau fra kirketårnet i Foldnes kirke? Lokalavisen VestNytt siterer henne på noe hun sier i skrekkblandet fryd om at det er kjekt å ta utfordringer. Det må en trygt kunne kalle det når man svever i en tynn tråd 30 meter over bakken med måpende medkonfirmanter på bakken.

Kjersti er en av 136 konfirmantene som har meldt seg til KM Cross sitt konfirmanttilbud, der valget står mellom flere spreke alternativer, deriblant kirkeklatring.

Kick av Guds skaperverk

Det er de to beryktede brødrene Arne Gunnar og Øyvind Solsvik fra Øygarden som er leid inn for å drive konfirmantundervisningen i Foldnes Kyrkje. Tidligere var de motorene i ungdomsarbeidet "Hølo" i Øygarden.

– Her i KFUK-KFUM kan vi tilføre arbeidet en annen dimensjon. Her får vi snakke om det kirken står for. Der "Hølo" var rusforebyggende og MOT var en ledestjerne, er Jesus ledestjernen nå, sier Arne Gunnar Solsvik

– Men kirkeklating?

– Vi ønsker å gi ungdommene et kick og at de skal få kjenne livet og Guds skaperverk på kroppen. Det føler vi kirkeklatring bidrar til, sier Arne Gunnar Solsvik til bt.no.

GUDRUN SYLTE, VESTNYTT