Vi er på helbredelsesseminar i IMI-kirken. Åtte-ni ungdommer har rukket opp hendene som svar på om de har smerter i kroppen: korsryggen, ørene eller knærne. De andre ungdommene står rundt og holder hendene på dem som har smerter. Med lukkede øyne mumler de sine bønner om at smertene skal forsvinne.

— Husk å be med autoritet. Gud er med dere! Rekk opp hånda hvis dere ser noen forandring, sier Lovell, ifølge Stavanger Aftenblad.

Foreløpig er det ingen hender i været.

— Be igjen! Er personen dere har bedt for totalt helbredet? Be med lidenskap!

En jente roper ut fra bak i salen:

— Hun er helt fin i kneet nå!

— Litt forandring i korsryggen her, melder en annen.

3500 unge samlet Seminaret er en del av ungdomskonferansen Impuls som, i løpet av de to siste helgene, har samlet rundt 3500 ungdommer i Stavanger. Det er ny deltakerrekord, derfor måtte det to helger til. Helbredelsesseminaret er ett av konferansens mange tilbud. Her lærer ungdommene helbredelse ved bønn. Etterpå skal de ut i gatene i Stavanger sentrum og praktisere det de har lært. Det betyr at de skal spørre om de kan be for syke forbipasserende de møter på sin vei.

— Deltakerne på Impuls representerer bredden av Kristen-Norge. Hit kommer ungdomsgrupper fra bedehus, frimenigheter og statskirken. En del konfirmanter er også med, men vi legger ikke vekt på å snakke spesielt til denne gruppen, sier Halvor Lindal, daglig leder for Impuls.

Ifølge ham er de fleste deltakerne mellom 13 og 19 år. Disse kan velge mellom mange seminarer der helbredelsseminaret er en mulighet.

— Helbredelse er et viktig tema. Her får ungdommene møte budskapet om det gode i Bibelen, at Gud elsker oss. Generelt er vi opptatt av å erfare og praktisere på seminarene våre. Det betyr at vi vil erfare det som står i Bibelen og gjøre det konkret og praktisk. Vi tror at det å gjøre Guds godhet tilgjengelig er et kall vi har som kristne. Derfor ber vi for og velsigner syke, sier Lindal.

Ute i foajeen i IMI-kirken står ungdommene og venter på bussen til Stavanger sentrum. To av dem er 14-åringene Lise Løvaas og Marlen Fjotland fra Sandnes. De er med på Impuls som en del av sin obligatoriske konfirmantundervisning i Gand menighet. Hvilke seminarer de vil gå på, velger de selv.

Litt flaut - Vi hadde hørt mye om dette og syntes det var ganske spennende, sier de.

— Hvordan blir det å be for folk på gata?

— Litt flaut.

En times tid seinere er ungdommene samlet i byen. I grupper holder de hverandre i hendene, lukker øynene for å prøve å finne ut hva de skal se etter hos de menneskene de skal be for. I Marlens og Lises gruppe kommer de sammen fram til disse stikkordene: Blå jakke, rødt skjerf, Mix-butikken, sitron, briller, støvletter, blondt hår, gravid dame, duk.

— To eller tre av dere går sammen. Det er litt vanskelig med store gjenger, sier Kristine Simmones. Hun er med for å veilede ungdommene. Selv går hun andre året på Acta bibelskole-som er IMI-kirkens bibelskole.

— Vi dro ned til byen hver torsdag i fjor for å finne mennesker vi kunne be for. Hensikten er å vise Guds kjærlighet. Helbredelse er en bekreftelse på at Gud bryr seg. Folk reagerer forskjellig. Noen blir veldig glade over å bli vist godhet og at de blir sett. Andre er skeptiske og takker nei, sier hun.

Lise, Marlen og de andre starter ved Mix-butikken i Stavanger storsenter. Deretter går og går de. Senteret på kryss og tvers. Rulletrapper opp. Rulletrapper ned. Innom Mix for å kjøpe godis. Bort til et speil for å sjekke at alt er i orden. Til slutt tar et par av jentene mot til seg og går bort til ei dame som sitter for seg selv på en benk. Damen sier nei, men smiler til jentene.

— Det var litt spesielt og annerledes. Vi spurte om hun hadde smerter og ville bli bedt for. Hun takket nei og så gikk vi videre.

- Uklokt Både rektor Bård Mæland ved Misjonshøgskolen og sogneprest Ola Hunsager i Gand menighet i Sandnes mener gatehelbredingen er uklok.

— Det er en åndelig risikosport. Sykdom er blant det mest sårbare i livet. Å behandle det på en slik måte er ganske risikabelt. Det er problematisk overfor dem man tilbyr helbredelse til, men enda mer problematisk er det å dytte dette på svært unge mennesker som kanskje ikke engang har et avklart forhold til kristen tro, sier Mæland, som mener denne delen av konferanseprogrammet bør være forbeholdt deltakere i myndig alder.

— Vi har fått mange tilbakemeldinger på at mye har vært bra. Men jeg beklager at konfirmanter sendes ut på gata for å helbrede folk

IMI-kirken teller rundt 700 medlemmer i Stavanger og har sitt utspring i den evangelisk-lutherske misjonsorganisasjonen Normisjon. Konferansen impuls samler årlig deltakere fra en rekke kristne organisasjoner.

Hve mener du om praktisen? Si din mening her.

: