MARIT HOLMmarit.holm@bergens-tidende.no

Der ble han like godt bare boende, til politiet kom og pågrep ham fredag kveld. Og Bergen forhørsrett ga politiinspektør Stein Erik Ottesen medhold i at det nok var best at 43-åringen satt bak lås og slå, til rettssaken mot ham kommer opp for Bergen byrett 27. februar.

Jevnlig rundjult 43-åringen er tiltalt for å ha skambanket sin 47-årige samboer. Kvinnen skal ha fått blåmerker og bloduttredelser i hele ansiktet og på armene, etter at 43— åringen gikk løs på henne. Mannen er også tiltalt for å ha fremsatt alvorlige trusler mot henne.

Han er dømt for vold mot den samme kvinnen to ganger tidligere. Den ene gangen fikk kvinnen kraniebrudd som følge av mishandlingen.

Økning i kone- og samboervold Kone- og samboervold er et stort problem, som politiet i Bergen har satt inn ekstra ressurser for å bekjempe. Bare i fjor ble det anmeldt 113 tilfeller av familievold i «gamle» Bergen kommune, mot 87 tilfeller året før. Av de 113 anmeldte tilfellene er det 1 drap, 3 voldtekter, 1 knivstikking, 15 legemsbeskadigelser, 54 legemsfornærmelser, 2 knivtrusler og 35 verbale trusler, viser år 2000-statistikken fra Bergen politidistrikt. Familievold er dessuten et av områdene hvor mørketallene er størst. Det er grunn til å tro at bare et fåtall av forbrytelsene som begås i folks egne hjem blir anmeldt og etterforsket.