Torsdag i forrige uke ble et ektepar funnet døde i en leilighet i Gågaten på Nordnes. Politiets hovedteori er at mannen først drepte sin kone, for deretter å ta sitt eget liv.

– Kriminaltekniske analyser på stedet og andre funn tyder på at den ene ektefellen har tatt livet av den andre, og deretter seg selv. Noe mer kan vi ikke si nå, sier politiinspektør Svein Erik Krogvold ved Hordaland politidistrikt.

Paret ble funnet av en slektning som var bekymret over å ikke få svar. Sammen med vaktmesteren låste de seg inn i leiligheten torsdag ved 18-tiden.

Utelukker ikke to selvdrap

Etter det BT får opplyst forsto politiet allerede da ekteparet ble funnet at mannen døde samme ettermiddag og at konen ble drept lenge før. Etter det BT forstår skal hennes dødstidspunktet være minst to døgn før ektemannen døde.

Paret ble funnet i sengen på soverommet deres. Like ved fant de et håndvåpen, trolig en pistol. En av ektefellene hadde bæretillatelse for skytevåpen.

Politiets teori er at mannen drepte sin kone. Politiet vil imidlertid ikke helt utelukke at de står overfor to selvdrap. Funn på åstedet tyder på at det ikke har vært noen kamp— eller konfliktsituasjon mellom ektefellene.

– Vi holder alle muligheter åpne inntil vi får rapporten fra obduksjonen og de kriminaltekniske prøver vi har tatt, sier Krogvold.

BT skrev lørdag at politiet fant notater på åstedet som de tror kan gi et bilde av hendelsen. Notatene er til analyse hos krimteknisk avdeling ved Hordaland politidistrikt.

Artikkelen fortsetter under videoen...

– Virket normalt

Obduksjonen ble gjennomført ved Gades Institutt mandag.

– Rapporten ble sendt til politiet tirsdag ettermiddag, sier rettsmedisiner og professor Inge Morild.

Han vil ikke si noe om innholdet i rapporten eller kommentere saken for øvrig.

Ved drap som kommer som lyn fra klar himmel vil en obduksjon i noen tilfeller kunne si noe om drapet kan ha blitt utløst av sykdom.

Bekjente og naboer BT snakket med i forrige uke fortalte at de hadde inntrykk av at det ikke var noen konflikter mellom dem og at alt var som normalt.

Kvinnen var pensjonert fra en jobb i Helse Bergen. Hennes ektemann var en kjent skikkelse i musikklivet i Bergen. Mannen, som opprinnelig kom fra Sverige, var kjent som en inspirerende og dyktig lærer og utøver av klassisk gitar.

HENTES: Likbilene har parkert utenfor leiligheten.
Eirik Brekke
TORSDAG I FORRIGE UKE: Rettsmedisiner Inge Morild bekrefter at det har vært dødsfall i leiligheten. MMSFOTO: MÅLFRID BORDVIK
FERDIGE: Krimteknikere bærer ut utsyr fra leiligheten.
Rune Sævig