— Poenget vårt er at det skal bli mindre skummelt og pinlig å bruke kondom, sier Maria Magerøy fra Bergen Røde Kors.

Sammen med Trude Kvam Ulleland står hun på Torgalmenningen ved siden av en gigantisk oppblåsbar kondom. Foran seg på bordet har jentene flere dildoer, gratiskondomer og brosjyrer som forteller om farene ved usikker sex.

— Nordmenn er på verdenstoppen når det gjelder å ha sex uten beskyttelse. Derfor er også kjønnssykdommer som klamydia veldig vanlig blant unge, sier Trude Kvam Ulleland.

Jentene har brukt hele ettermiddagen til å dele ut kondomer og demonstrere hvordan man trer dem på riktig. På BTs oppfordring viser Maria hvordan det skal gjøres en gang til.

— Først må man sjekke datoen. Deretter kjenner man etter luft og dytter kondomet litt til siden, sier hun og river opp pakningen.

— Så er det viktig å sjekke at kondomet er helt og ikke har rifter. Man holder det i tuppen og bruker hele hånden for å rulle det på, sier Maria og dermed sitter kondomet korrekt på den lilla dildoen.

En lyshåret jente kommer gående i regnet og forsyner seg grovt av kurven på bordet

— Dette er et veldig bra tiltak, så slipper jeg å stresse rundt for å kjøpe kondomer selv, sier hun

Selv om jenten hardnakket påstår at det ikke er pinlig med kondomer, har hun ikke lyst til å ha navnet sitt i avisen.

— Vi har fått utrolig god respons fra folk. Mange har tatt med seg kondomer og bedt om en demonstrasjon, sier Trude fornøyd.

— Tror dere det er flere studenter som har ubeskyttet sex i begynnelsen av semesteret?

— Det er vanskelig å si. Jeg tror ikke vi skal uttale oss om det, sier jentene som håper på flere medlemmer i Røde Kors etter kampanjen.

IKKE FLAUT: Marina Magerøy (t.v.) og Trude Kvam Ulleland fra Røde Kors brukte ettermiddagen til å demonstrere rett kondombruk.