Ulykken skjedde klokken 06.15 tirsdag morgen på Osbrua på E 39.

— En personbil og en lastebil kolliderte front-mot-front i 80-sonen ved Ulven-vannet, opplyser Terje Hilland.

Operasjonslederen i bergenspolitiet sier at kvinnen i personbilen ble sittende fastklemt i vraket. Brannmester i Os, Stein Gjøsund, sier brannvesenet måtte bruke omtrent alle verktøyene sine for å få henne ut.

Sendt til Haukeland

— Vi rykket ut med seks mann og var fremme ti minutter etter vi fikk meldingen. Da var ambulanse og politi allerede på stedet, sier Gjøsund.

Han sier det var en komplisert frigjøringsjobb, hvor de måtte strekke vraket til opprinnelig stilling før de kunne klippe opp vraket og få kvinnen ut.

— Pasienten var ute av vraket og på båre hos ambulansen klokken 06.51, sier Gjøsund.

— Hun er hardt skadet, sier operasjonsleder Hilland.

I en pressemelding fra Haukeland universitetssykehus klokken 10 tirsdag er tilstanden hennes oppgitt å være «kritisk».

bilde.JPG

Veien er klokken 08.30 åpnet i ett felt.— Det er gode omkjøringsmuligheter, så det er ikke trafikkproblem på stedet, opplyser politiet.

- Meget glatt

Operasjonslederen advarer mot ekstreme forhold på glatten.

— Det er meget glatt i distriktet. Folk oppfordres til å ta det med ro - og å begrense bilbruken til det høyst nødvendige, sier han.

Verken politi eller Veitrafikksentralen vet om andre ulykker på glatten, men det meldes om lange køer fra innfartsårene inn mot byen. Allerede klokken 07 var det bom stopp fra Bergen nord.

— Men mitt inntrykk er at flere reiser kollektivt i dag, sier Hilland.

Fra Alversund melder David Aasgard klokken 07.30 at det ikke har dukket opp busser på lang tid og at trafikken står kubb.

I Gymnasbakken mellom Isdalstø og Knarvik meldes det om flere kilometer lange køer.

— Det er en som har prøvd å kjøre opp en bakke uten kjetting, så har han glidd bak og havnet i grøften. Falck er på vei, men det er helt kaos der nede nå, sier Hilland.

IMG_3728.jpg

Fra området rundt Åsane senter meldes det også om vill vest i morgenrushet: Trafikken står fast, det er ikke brøytet på fortauene og folk går i veibanen for å komme frem.

IMG_1799.JPG
VARDE FILM & MEDIA
UT I GRØFTEN: Lastebil i trløbbel i Isdalsbakken i Lindås.
ERLEND SPURKELAND