Det er Bergensavisen som omtaler saken lørdag. Hendelsen skjedde en tirsdag formiddag, 25. september 2012. Ifølge avisen trakk kommunetoppen seg frivillig fra stillingen etter at han ble tatt av politiet.

— Jeg husker absolutt ingenting av hendelsen, ikke hvor jeg skulle eller hvor jeg kom fra - ingen kontekst. Ingenting promillen er jo skyhøy, jeg kunne dødd av forgiftning, sier lederen til Bergensavisen.

- Undermedisinert

Politiet fikk inn melding i 11-tiden om at en bil hadde kjørt med fronten i en lyktestolpe.

Mannen forteller at før han ble tatt for promillekjøringen, hadde han ikke så mye som en fartsbot. Han sier videre at han fikk diagnosen bipolar lidelse i voksen alder, og at han var undermedisinert den høstet han krasjet i lyktestolpen.

Venter på straffen

Mannen går nå til psykiater ukentlig, og jobber ennå innen fagfeltet han tidligere ledet.

— Jeg klarer ikke la være å tenke på hvilken straffereaksjon rettssystemet vil gi meg, men samtidig er dette noe jeg ikke vet noe om og heller ikke kan gjøre noe med, sier han til Bergensavisen.

Det er tatt ut tiltale og rettssaken er berammet, men politiet er ennå ikke ferdig med etterforskningen, ifølge avisen. Kommunens informasjonsdirektør var med på intervjuet.

Kommunaldirektør Robert Rastad sier til avisen at kommunen er svært fornøyd med hvordan mannen har skjøttet sin jobb etter at han ble tatt for promillekjøring.