Samtidig som de fleste har skiftet til sommerdekk, har altså vinteren gjort et aldri så lite comeback. En buss og rundt 40 biler sto fast på nettopp Nattlandsfjellet i 09.30-tiden mandag morgen, og det er meldt om svært glatt veibane enkelte steder.

Bergen kommune har imidlertid ingen planer om å strø eller salte de kommunale veiene fremover. Årets sesong er nemlig formelt over.

— Ja, den ble avsluttet 14. april, sier samferdselsdirektør Ove A. Foldnes.

Bom fast på Nattlandsfjellet

  • Vi drar rundt og inspiserer og følger med, men vi foretar oss ikke noe spesielt med dette. Blir situasjonen så ille at den tilsier at vi må begynne å strø og salte igjen, skal vi nok få det til, sier Foldnes.

- Men så ille er det ikke ennå?

— Nei. Det er riktignok to områder vi følger spesielt med på, Lønborg og Nattlandsfjellet, og det kan være at vi strør disse to, sier han.

En halvtime etter at bt.no snakket med Foldnes, var en strøbil fra Bergen Bydrift på plass på Nattlandsfjellet.

Avskriver ikke vinteren

Hos Statens vegvesen har de en annen holdning enn hos Bergen kommune.

— Vi avskriver ikke vintersesongen før vi er helt sikre. Og med de temperaturene som har vært meldt, så har strømateriell og -apparater stått klare. Vi er ute og strør nå, og har også vært ute i natt, sier vaktoperatør Tom Hansen ved Veitrafikksentralen i Hordaland.

Vegvesenet har strødd hovedveiene og en del sideveier i Bergen, men fordi temperaturene steg raskt i morgentimene har det ikke vært nødvendig å dekke hele distriktet.

De har imidlertid holdt seg unna kommunale veier.

— Vi har ingenting med kommunens veier å gjøre. Vi strør på europaveier, fylkesveier og riksveier, sier Hansen.

Hva synes du om praksisen? Bruk kommentarfeltet.