En blanding av offentlige og private aktører er med på å tilby sommeraktiviteter for ungdommer i alle aldre. Fyllingsdalen og Laksevåg kulturkontor er pådriver for Sommer i Bergen Vest og er i full gang med aktiviteter.

— Vi vil sammen med andre aktører skape et tilbud og tiltak i sommerferien for ungdom. I Laksevåg har dette pågått i noen år og er blitt en tradisjon. Målet er å skape et bredt tilbud for enhver smak og at mye skal foregå ute, sier kultursjef Emil Matthiesen.

Kurs i lydteknikk

Men ikke alt foregår ute. I et studio i Loddefjord sitter to ungdommer og lytter til Einar Olsson. Gjennom et 16 timers langt kurs skal han lære søskenparet Per Emil og Mali Mari Bønes grunnleggende kunnskaper om lydteknikk.

— Vi begynte i går. Jeg kunne ingenting fra før og det var mye informasjon på en gang. Så vi får se hvor mye jeg husker i dag, men jeg koser meg, sier Mali Mari.

Hun er jazzsanger og vil lære mer om det som foregår rundt henne i et studio. Lillebroren Peder Emil håper kurset kan lære han å mikse egne låter.

— Det hadde vært kjekt å kunne mikset tape selv, sier han.

Målet med kurset er å lære ungdom opp til å kunne bruke studioet selv gjennom hele året.

— Dette kurset er bare en innføring, men gir muligheter til å lære mer på egen hånd, sier instruktør Einar Olsson.

Tilbyr småjobber

Gjennom hele sommeren vil Sommer i Bergen Vest tilby innføring i lydproduksjon, gitarkurs, helgeturer samt mye mer. Responsen fra ungdommene har vært varierende.

— Vi er ikke helt fornøyd og kunne tenkt oss litt bedre respons. Turer er alltid populært, mens enkelte kurs har vi måttet avlyse på grunn av for få påmeldte, sier Emil Matthiesen.

I tillegg til kurs og aktiviteter har de opprettet en egen jobbsentral. Den skal formidle småjobber til ungdom under 18 år.

— Arbeidet kan være alt fra husmaling, plenklipping, hjelp til å gå ærend og ryddejobber. Vi håper å kunne tilby 10-20 ungdommer jobb hver uke, men vi er avhengige av at folk gir beskjed om at de trenger hjelp, sier han.