Til tross for en del grå og våte dager forrige uke: Det monner ikke stort i vannmagasinene på Gullfjellet.

— Vi har fått opp vannbeholdningen på hovedreservoaret i Svartavatn på Gullfjellet en del, men det er for lite til at vi er fornøyd, sier Arne Seim, seksjonsleder for vannproduksjon i Bergen Vann KS.

Ikke vått nok

Mens det kom drøye 54 millimeter regn på Florida i løpet av mars, har det hittil kommet rundt 40 millimeter i april. Normalen for april er 114 millimeter, så vi har litt å gå på.

I helgen oppfordret kommunen bergensere til fortsatt å tenke over vannforbruket sitt.

— På kort sikt har vi nok vann, men de neste to månedene er vi avhengige av normalnedbør for å sikre nok vann utover sommeren, sier fagdirektør Ivar Kalland ved Vann- og avløpsetaten.

Derfor er oppfordringen at man ikke sløser med vannet. Kommunens folk må ta høyde for det verst tenkelige utfall: En tilnærmet regnfri april og mai.

— Våren pleier å være relativt tørr, og i år har vi ligget under normalen hele tiden. Vi er på vakt for at det kan fortsette med lite nedbør. Hvis den perioden blir lang, kan det bli problemer, sier Seim.

- Trygt reservevann

Derfor har Bergen Vann bestemt seg for å spare på vannet i Svartavatn. Håpet er at nedbør og snøsmelting skal fylle det magasinet. I mellomtiden får deler av byen vann fra reservemagasinene Storavatnet ved Vadmyra og Osavatnet i Gullfjellet. Rundt 10.000 mennesker i området vest for Lyderhorn får nå vann fra Storavatnet. Enkelte har uttrykt bekymring for å få vann fra et såpass tett befolket område, men ifølge Seim har de ingenting å frykte.

— Vi tar hyppige prøver, og vannkvaliteten har vært fin. Vi er ekstra påpasselige i Storavatnet. Men prøvene har vært helt bakteriefrie, noe som er sjeldent, sier Seim.