Pengene skal brukes til å finansiere et kommunalt eid selskap som kan ta over felgprodusenten med 380 ansatte hvis den går konkurs, melder NRK.

Ordfører Kjartan Longva i Høyanger sier at forespørslene om lån bare er en del av en større finansieringspakke. Grunnen til at nabokommunene Gaular og Balestrand ble spurt er at de har mange arbeidstakere ved Fundo Wheels.

380 arbeidsplasser

— Grunnen til at vi gjør dette er at vi oppdaget at Fundo var på vei mot skifteretten. For å hindre at kommunen mister 380 arbeidsplasser, skal lånet være med å finansiere et kommunalt selskap som kan trå til hvis Fundo går konkurs, sier han.

Ordføreren tror imidlertid at gjeldsnemnda i Fundo Wheels greier å komme frem til en løsning uten kommunen.

— Jeg har god tro på fremtiden. Fundo Wheels er tross alt Europas mest moderne felgfabrikk, sier han.

Håp om løsning

Bilindustrien stilte mandag kveld opp og sikret fortsatt drift ved Fundo på kort sikt. Samtidig arbeider gjeldsnemnda for felgprodusenten med en modell som gir håp om en varig løsning.

— Hva denne modellen går ut på, vil jeg foreløpig ikke si noe om, sier gjeldsnemndas leder, advokat Knut Ro.

Tirsdag ble det kjent at arabiske Midal Group/Aluwheel, som eier Fundo, vil gå til sak mot Norsk Hydro. Bakgrunnen skal være at araberne mener seg ført bak lyset da de overtok felgfabrikken fra Hydro Aluminium i fjor. De mener at de har kjøpt katta i sekken. NTB