Den nederlandske dronningen besøker Oslo og Bergen når hun kommer til Norge på statsbesøk fra 1. til 3. juni. Den offisielle mottakelsen blir på Honnørbryggen i Oslo, der dronning Beatrix ankommer sjøveien.

Statsbesøket innledes med privat lunsj på Slottet etter velkomstseremonien. Deretter blir det kransenedleggelse ved Nasjonalmonumentet og besøk i Stortinget. Dagen avsluttes med gallamiddag på Slottet.

Dronning Beatrix har et tett program også andre dagen av besøket. Onsdag starter med møte om likestilling i Børsen og besøk til Bjørnholt skole, før regjeringen inviterer til lunsj på Akershus slott. Etter lunsj skal dronningen delta på næringslivsseminar i Oslo Militære Samfund sammen med det norske kongeparet.

Etter seminaret skal dronningen møte medlemmer fra den nederlandske koloni i Norge i Rådhuset, og dagen avsluttes med et returarrangement i Operaen.

Torsdag 3. juni tilbringes i Bergen, der programmet inkluderer byvandring med Gunnar Staalesen som guide, fiskeriseminar, lunsj på Fløien Folkerestaurant og avsluttes med en konsert i Villaen på Troldhaugen.