Tidligere i sommer var «Atlantic Traveller» ute av drift i nesten en uke etter å ha seilt inn i moloen ved havneutløpet i Hanstholm. I forrige uke ble mer enn 3000 passasjerer rammet av tekniske problemer. På mandag ble det forsinkelser i Bergen, og ankomsten til Haugesund ble kansellert.

– En stri tørn

– Vi har hatt en stri tørn, men nå håper vi å ha fått ryddet opp i alle ting som kan gå galt, og at vi skal få en fornuftig sesong resten av sommeren, sa Harald Thorstensen, sa daglig leder i Fjordline på mandag.

Slik gikk det ikke.

– Vi har byttet en turbolader som justerer oksygentilførselen til bulkoljen. Dette er en veldig kritisk og sensitiv del, som må finjusteres. Dette må utføres av eksterne eksperter på lørdag, og frem til det går vi med redusert fart. For i hindre videre forsinkelser har vi valgt å droppe ankomsten til Bergen på fredag, sier Thorstensen.

Må kjøre til Haugesund

Passasjerer som skulle reist fra Bergen må selv komme seg til Haugesund og gå på båten der.

– Passasjerene vil få en kompensasjon for å kjøre bil eller buss til Haugesund, sier Thorstensen.

Forventet avgang fra Haugesund er klokken 19.30, en og en halv time før oppsatt rute. Etter et fire timer langt stopp med finjusteringer i Hanstholm lørdag, skal båten være tilbake i normal rute søndag.

Passasjerer som ikke ønsker å reise med «Atlantic Traveller» på grunn av ruteendringene kan kreve pengene tilbake eller ny reise med Fjord Line.

MER TRØBBEL: Danskebåten «Atlantic Traveller» er ikke i normal gange før tidligst søndag. ARKIVFOTO: HELGE SUNDE