— Det gjenstår nå bare noen formaliteter før alt er klart, og da tenker jeg på noen dokumenter vi må ha undertegnet i Luftfartstilsynet, sier daglig leder i Star Tour, Jørn Kristiansen, til bt.no.

Dette betyr også at de 90 personene som venter på å få startet sin Sydenferie på Kypros, kan komme seg av gårde fra Flesland ved 19.30-tiden i kveld.

Turistene skulle ha kommet til Flesland med fly fra det omstridte charterselskapet Helios ved 18-tiden mandag kveld. Men Helios klarte ikke å skaffe fly til hjemreisen. Dermed har de fått ferien sin ufrivillig forlenget med et døgn. Star Tour har for lengst gitt opp håpet om å få Helios til å fly fra Larnaca på Kypros til Bergen som avtalt. I stedet har selskapet chartret et annet fly fra Jordan Air.

Ifølge Kristiansen får de 90 turistene som venter å få reise fra Bergen til Kypros, velge om de vil gjennomføre ferien som planlagt, velge andre reisemål, eller få refundert pengene de har betalt.

I tillegg får de en kompensasjon på 1000 kroner. Også turistene som har sittet fast på Kypros vil få kompensasjon fra Star Tour.