De hadde kommet med et noe forsinket fly fra treningsleir i Tunisia, de hadde sjekket inn, bagasjelappene var på, og seniorlaget fra Øystese Fotball skulle lempe bagasjen på rullebåndet på Oslo lufthavn Gardermoen.

Der stoppet det opp, noen minutter før 11.30-avgangen til Norwegian i går formiddag.

Norwegian stopper bagasjedroppet 30 minutter før avgang. A-laget til Øystese kom 28 minutter før, ifølge dem selv.

— Det var bare snakk om noen få minutter. Dette var 30 personer, med flere barn. Det minste barnet var fire år. Det er rart at Norwegian heller sender av gårde et fly med 30 tomme seter enn å hjelpe, sier Roger Vassnes, leder i Øystese Fotball.

Norwegian synes situasjonen er beklagelig.

— Det er kjedelig når det skjer, men innsjekken stenger tredve minutter før avgang, og de var for sene, sier informasjonssjef i Norwegian, Åsa Larsson.

- Vi har regler

Hun understreker at selskapet har regler, slik som alle andre flyselskap.

— Vi forsøker alltid å få med alle passasjerene på flyvningene, men vi flyr jo videre til flere destinasjoner og ville fått følgeforsinkelse. Da blir andre passasjerer forsinket resten av dagen, og kanskje mister de sine transfers.

I går kveld kjørte Vassnes og flere andre privatbilister til Stavanger for å hente fotballaget.

Hvorfor det?

Jo, for når innsjekkingen først var stengt, hadde Øystese Fotball ikke akkurat helgardering på sine alternativer.

— Først sjekket vi andre fly, men alle flyene var fullbooket, sier Vassnes.

Det samme var togene. Da var det veien igjen. Men siden alle fjellovergangene enten var stengte eller sto i stor fare for å bli det, gjensto bare en mulighet.

— Vi leide en buss som måtte kjøre om Kristiansand og Stavanger, sier Vassnes.

Dyr ekstratur

Klokken 14 lørdag ettermiddag rullet reisefølget ut fra Oslo. Men også her oppsto en komplikasjon. Sjåførens hviletid gjorde at bussen kun gikk til Stavanger.

VENTING: Enden på visen ble en 22 timer lang tur på veien hjem til Øystese.

Der, klokken ett i natt, ble en del trøtte folk hentet av Vassnes og hans medsjåfører i noen privatbiler og en minibuss.Til sammen er ruten fra Gardermoen, langs kysten og til Øystese på intet mindre enn 850 kilometer. Først i 10-tiden søndag morgen var fotballspillerne tilbake i Øystese.

Vassnes anslår at prisen på turen blir opp mot 60.000 kroner dyrere som følge av at de var to minutter for sene til innsjekk.

— Det er mye penger for en frivillig organisasjon, sier han.

Laber stemning

BT snakket i går med trener Håkon Østvold, som satt ombord på bussen. Reisefølget hadde stått opp klokken tre, natt til lørdag, for å nå charterflyet fra Tunisia. Der hadde A-laget vært på treningsleir i Sousse, 12-13 mil sør for hovedstaden Tunis. Flyet ble forsinket, som gjorde at de fikk tidsnød på Gardermoen.

Vassnes sier stemningen var nokså laber i reisefølget over at Norwegian ikke var behjelpelige.

— Vi tilbød at noen kunne reise uten bagasje, og at noen tok hånd om den, men de ville ikke dele gruppen, sier Larsson.

— Det var en mamma med barn som kom med flyet fra reisefølget, sier Larsson.

Hun understreker at det er viktig å være ute i god tid, også når man kommer fra utlandet med et annet flyselskap.

— Man bør ha to timer før transfer, når man kommer fra utlandet må man jo hente bagasjen og sjekke inn på nytt, sier Larsson.

FORSINKET: Flyet fra Tunisia til Oslo var forsinket, og ble to minutter forsinket til innsjekk til Bergen. Det var nok til å ikke få reise med bagasje.
Håkon Østvold