— Vi skal ikke ha noe nytt uvær nå, sier Else Djuve Arnesen bestemt.

Hun og ektemannen Sigurd Arne Arnesen har nettopp flyttet inn igjen i huset i Nedre Smøråsveien i Bergen.

BT skrev første gang om dem i november. Da bodde de i en hytte på Hjellestad. Uværet i september gjorde nemlig så store skader på gulvet i første etasje at det måtte rives opp, og da det nesten var tørt igjen etter to måneders arbeid, kom det nytt uvær. Denne gangen var det bare noen centimeter vann som snek seg over dørstokken, men det var nok til at tapet måtte rives ned igjen og veggplater skiftes.

— Kostnaden kommer opp mot halvannen million kroner. Vi måtte rive opp alle gulvene, legge ned nye varmekabler og rehabilitere hele etasjen, sier Djuve Arnesen.

Siden slutten av juni i fjor, har det gått 39 brev til og fra kommunen i denne saken. Ekteparet Arnesen kontaktet Bergen kommune allerede i august og varslet om at vannstanden var høyere enn normalt. Blant dem som har skrevet brev til kommunen, er Fylkesmannen i Hordaland. 12. september i fjor, to dager før uværet herjet, sendte Fylkesmannens miljøvernavdeling et brev der de skriver at de ser alvorlig på at det kan være gjort inngrep som bryter med reguleringsplanen, og ber kommunen se nærmere på saken og gjennomføre nødvendige tiltak.

— Det er fortvilende at kommunen ikke gjorde noe med en gang, synes ekteparet.

Heller ikke advokaten deres, Børje Hoff, er imponert over tempoet i saken.

— Vi ser svært alvorlig på saken. Fyllingen Maskinstasjon har et ansvar i denne saken, men også den offentlige myndighet har ansvar, mener Hoff.

— Nå er ekteparet prisgitt godt vær til et fornuftig pålegg foreligger, sier han.

— Vi er i en prosess. Det er ikke riktig at kommunen ikke gjør noe, men vi må være sikre på at de pålegg vi gir er fornuftige, sier byggesakssjef Anne Iren Fagerbakke til BT.