Øving, øving og atter øving. Revyforestillinger og musikkstudiobesøk. Gjengen bak «Kom nærmere» har hatt det travelt de siste fire årene. Og i går kveld kulminerte det med plateslipp på Ricks.

— Jeg er skikkelig stolt av denne gjengen. I barnevernet er det så mye som handler om å problematisere, men gjennom «Kom nærmere» gis ungdommene våre et talerør slik at vi får høre historiene deres. Musikk og musikkterapi er gode medier å jobbe gjennom for å møtes både emosjonelt og sosialt, sier Pogo Pops-gitarist og musikkterapeut Viggo Krüger.

Lær meg å leke meg gjennom mitt liv og fargelegge dager som kommer. Lær meg å tenke med min fantasi og alltid ha i hjertet en sommer.

Alexander Uthaug (17) sitter i halvmørket i Visekjelleren på Ricks. Han venter på lydsjekk og resten av «Kom nærmere»-gjengen. Klokken er halv fem, ennå er det to og en halv time til plateslipp.

— Jeg er drittlei av å bli stigmatisert som barnehjemsbarn. Samfunnet feiltolker begrepet med å si at vi alle er pøbler. Men det stemmer ikke. Mange av oss er faktisk oppegående og velfungerende ungdommer, sier Alexander, som selv har ambisjoner om å skaffe seg en karriere innen musikkbransjen.

Tro på meg til jeg tror på meg selv. Lær meg å gå, men også å falle. Ta dine drømmer og legg dem rundt meg. Da blir jeg hos deg for alltid.

— Meningen med at vi har laget revyer og plate er jo nettopp det at vi ønsker å kvitte oss med det negative barnehjemsbarnstempelet, sier Sabrina Reeves (21) fra en høy krakk, mens hun dingler litt med beina og hviler høyrearmen på kassegitaren som hun har med seg.

— Skal du opp og synge snart? Dette blir skikkelig gøy, sier Patrizia Dagestad (20) og smiler fra øre til øre. Det er tydelig at hun gleder seg. Nå sitter hun ytterst på stolen ved siden av medsanger Sara Rezaizadeh (18), men resten av sangfuglene siger inn døren. Den yngste er bare ni år gammel, men allerede en kløpper på trommer.

Ta meg på turer bakom ditt smil og når du gråter; hold meg inntil deg. Alt i ditt liv som du ikke får til: Del det, så kommer jeg nær deg.

Det er «Kvinner på randen»-tekstforfatter Morten Lorentzen som har hatt ansvaret for platens tekster, manus og regi, mens Viggo Krüger har vært ansvarlig for komponering og arrangering samt hatt hovedansvar for den musikalske gjennomføringen av platen - i samarbeid med ungdommene.

— Og så må vi takke sponsorene våre så hjertelig mye for bidragene. Uten Sparebanken Vest, Bergen kommune og Norsk Kulturråd hadde det ikke blitt noen plate, sier Viggo.

— Ikke uten deg heller, kommer det kjapt fra Patrizia.

Så i meg tanker, større enn tvil. Lær meg å elske mer enn mitt eget. Ta dine drømmer og legg dem rundt meg. Da blir jeg hos deg for alltid.

— Jeg har lært kjempemye av å få lov til å være med på å lage denne CD-en. Og selv om vi neppe blir verdensstjerner etter at den er sluppet, he he, så føler jeg at jeg har fått til noe her i livet. Og det er en god følelse, sier Alexander.

— Det er ikke så mange på vår alder som har gitt ut egen CD, sier Sabrina og gliser fornøyd.

— Ja, jeg er skikkelig stolt av CD-en vår, sier Patrizia, som håper at riktig mange kjøper de 16 låtene deres.

— Platen selges ikke i butikker, men kan kjøpes ved å henvende seg til Aleris Ungplan, kommer det kjapt fra Viggo.

SANGFUGL: Sabrina Reeves (21) tester ut en av sangene på platen: «Eg e så sliten. Ingen steder å gjømme seg, å få være i fred. Da e du liten, bitteliten, og ve bare ha kosog trøst», akkompagnert av musikkterapeut og Pogo Pops-gitarist Viggo Krüger.
Sævig, Rune
GODE VENNER: Alexander Uthaug (17, fra venstre), Sara Rezaizadeh (18) ogSabrina Reeves er kjempestolte over «Kom nærmere»-platen, som ble sluppetpå Ricks i går kveld.
Sævig, Rune