Furre og kjæresten Rune Vindenes står og ser på det som en gang var en ryddig og fin hage. Nå ligger møbler, blomsterurner og busker slengt utover.

— Se her ligger det en stol ja, sier Furre mens hun går rundt.

— Det er helt utrolig at det bare er noen timer siden vannet sto høyt opp husveggen, sier Vindenes.

Så vannet stige

Da Furre hørte om det dårlige været i ettermiddagen, ble hun redd for at hagen og huset hennes skulle være rammet. Hun ringte datteren sin, som sammen med Vindenes dro til Morvikveien for å sjekke.

Det viste seg at frykten var berettiget. Da Vindenes kom frem sto vannet opp til inngangsdøren. I hagen fløt det hagemøbler, og en trapp fra baksiden av huset hadde blitt skylt frem til forsiden.

— Det var litt av noen krefter som var i sving, sier Vindenes.

De siste timene har de brukt på å fjerne mudd og vann fra huset.

— Det var ikke mye vi kunne gjøre når vannet begynte å trenge inn. Vi bare sto og så vannet strømmet inn i huset, sier Furre.

- Skader for flere hundretusen

Nå har de tørket opp det meste inne i førsteetasje. Men parketten bærer tydelige spor av det den har vært gjennom, og på vaskerommet siver det stadig litt mer vann ut på gulvet. Furre mistenker at det ligger i veggene.

— Det er nok skader for flere hundretusen her. Det må nok legges nytt gulv, og så har kanskje varmepumpen røket, sier Vindenes.

Tett kumlokk

Furre mener mye av vannet i Morviksveien skylder et tett kumlokk like ved. Det er nemlig ikke første gang hun opplever å få store vannmengder inn i hagen.

— Jeg har flere ganger kontaktet kommunen om at de måtte fikse det, uten at det har skjedd, suer hun

For Furre er det verst at hagen ble ødelagt.

— Jeg hadde brukt så mye tid for å gjøre den fin. Nå er det ikke mye igjen.

— Nå har jeg egentlig bare lyst til å komme meg vekk herfra. Jeg liker å ha det fint rundt meg.