— Får vi flere ut i naturen, vil vi høste gevinster i generasjoner, sier byråd for byutvikling Lisbeth Iversen. I går gikk hun i bresjen for å gjøre Friluftslivets År 2005 til et løft for byen ved å rette fokus mot naturperlen Tennebekk i Laksevåg. Ikke minst vil hun legge til rette for mer friluftsliv for barn og unge,

Nytt overbygg

Bergen kommune har satt opp et nytt overbygg 500 meter fra parkeringsplassen i Tennebekk. I går fikk barn fra Stormyra barnehage nyte godt av det. Et vannfall lokket imidlertid barna enda mer. Snart satt de med hver sin grein og lekte at de var på fisketur.

— Våre barn får fortsatt klatre i trærne. Tidlig lærer de verdien av å oppholde seg ute i naturen, opplyser avdelingsleder Madle Ledahl og assistent Kjellaug Løkken. De gir barna frihet og snart klatrer de fra tre til tre ved hjelp av tau, hopper i snøen og steker pølse.

I går skåret barna fra tre til fem år mange poeng. 7. klassen ved Sælen skole trakk seg rett og slett på grunn av været. Å gå frem og tilbake til naturområdet i regn og dyp snø ble vurdert som for krevende og glatt for de store barna.

Tar barn og unge med

— Jeg ønsker å ta barn og unge med i planleggingen av hvordan byens naturperler kan utnyttes bedre, sier Lisbeth Iversen. Kommunen skal ta initiativ og tilrettelegge for naturopplevelser. Så er det opp til innbyggerne selv å utnytte mulighetene.

— Jeg tror det er klok politikk å lokke flere ut i naturen. Her er vi alle vinnere, mener Einar Johan Grieg, daglig leder av Bergen Turlag. Turlaget støtter tanken om at enkel tilrettelegging er den beste måten å gjøre det på for å sikre at folk bruker naturen på en mer mangfoldig måte.

Bergen kommune ønsker ikke at det reises hus over alt. Byens viktigste skogs- og fjellområder skal stå ubrukt. Lisbeth Iversen forsikrer at det ligger til grunn når nye forvaltningsplaner skal utarbeides.

Nesttun Dagsenter trår til for å gi skoleelever mulighet til å sette opp fuglekasser i naturen. 1000 fuglekasser kan leveres som byggesett eller ferdige kasser. Tore Joten kan kontaktes på telefon 975 03183.