Etter trøbbel på flere av fjellovergangene fredag kveld, er forholdene på veiene mellom øst og vest bedre lørdag morgen.

Unntaket er veien over Hardangervidda, der det litt før klokken 11 lørdag formiddag er kolonnekjøring for alle kjøretøyer.

Vikafjellet stengt

— Heldigvis melder meteorologene bedre vær og mindre nedbør utover dagen, sier trafikkkoperatør Morten Hansen ved Vegrafikksentralen i Hordaland.

Brøytemannskaper har hatt en stri tørn for å rydde den rundt fire mil lange strekningen mellom bommene på Leiro i vest og Haugastøl i øst.

Veien over Vikafjellet er også stengt, og Hansen sier den værutsatte strekningen trolig blir stengt utover dagen.

Utforkjøring

Politiet i Hordaland melder om to trafikkuhell lørdag formiddag.

På fylkesveg 198 i Dommedal mellom Skogsvåg og Klokkarvik i Sund kjørte en bil utfor veien. Det var ingen personskade, men glatt vei på stedet, opplyser politiet på Twitter.

Litt etter klokken 10.30 ble det meldt om kollisjon på fylkesveg 57 i Lindås. Heller ikke her er det meldt om personskade.

Glatt på E16

Både BT og Vegtrafikksentralen fikk i morgentimene lørdag henvendelser fra flere bilister som meldte om svært glatte veier på E16 mellom Voss og Bolstad.

— Vi har hatt påfrysing og det har dannet seg en glatt hinne på veibanen. Vi har også fått meldinger om vanskelige forhold i Norheimsund-området lørdag morgen, i tillegg til glatte veier i Bergen vest. Nå er det meldt om temperaturøkning utover dagen, og håper at det vil redusere problemene, sa trafikkoperatør Morten Hansen i 9-tiden.

Se de siste veimeldingene her.