Vi har aldri sett så mange barnevogner samlet på én gang. Ut fra kinoen strømmer unge mødre og fedre med babyer i bag eller på armen. Tirsdagens babykino er ferdig, og denne formiddagen har «Jeg er Dina» satt ny rekord. Hele 302 besøkende med stort og smått. Forrige høydare sørget Harry Potter for med sine 200 billetter.

Hundreogfemti vogner

— Vræææl!

— Dobbelt-vræææl!!

Barnegråt smitter. De ferske, små kinogjengerne stemmer i med sympatigråt mens mammaene forsøker å jobbe seg frem til rett vogn i vrimmelen. Ikke lett.

— Her er det bare å vente, smiler en dame og setter bagen tålmodig ned.

Vel ute i regnet går mange mødre i samlet tropp til nærmeste drive-in-kafé. Vi dilter etter kolonnen som ruller til Zupperia.

— Sist vi var på babykino, gikk vi opp til kafeen på Galleriet etterpå, men der var det allerede fylt opp med barnevogner, forteller Frøydis Rykkja. Som oftest går hun på Zupperia når hun har med seg lille Embla på tre måneder.

— Vi var her senest i går. Det er jo ikke akkurat vær for de lange spaserturene for tiden, og det er godt å komme seg litt ut hjemmefra, sier Frøydis.

Byens beste drive-in-kafeer

Noen kaféer egner seg nemlig bedre til drive-in enn andre.

— Her på Zupperia er det perfekt. Lett å komme seg inn med vogn, lite røyk, god plass og hyggelig betjening, sier Janne Kristiansen og Sigrid Folkestad.

Armand (7 ½ måneder) og Åsne (5 måneder) ligger på bordet og storkoser seg med tannpirkere og «Røyking forbudt»-skilt.

— Dessuten får vi ingen tante-blikk når vi ammer, sier Janne.

Blant andre drive-in-favoritter finner vi Godt Brød, Baker Brun (selv om det ikke er så god plass mellom bordene der) og Stenersens Café. Hva babyene syntes om Dina-filmen, er ikke godt å si.

— Armand kom bare med små gledeshvin innimellom, ler mamma Janne og forsikrer om at hun holdt foran øynene hans på de sterkeste scenene.

— Filmen var grei den, men jeg er i grunnen glad jeg kunne avveksle med amming og leking. Ellers ville jeg muligens kjedet meg litt, sier Sigrid. Åsne og Armand bare smiler og smiler.

FRA DRIVE-IN-KINO: Hver tirsdag står barnevognene lainet opp på Bergen Kino. I går satte «Jeg er Dina» ny babykinorekord med 302 besøkende. Nesten trafikkaos.
FOTO: FRED IVAR UTSI KLEMETSEN