Kollisjonen skjedde klokken 06.43 på bysiden av Løvstakktunnelen.

Det er en gassbuss Gaia-buss og en svart VW varebil som har kollidert. Siden det var en gassbuss var politi og brannvesen ekstra forsiktig i bergingsarbeidet.

Kjørte mot kjøreretningen

Etter det bt.no forstår har varebilen kjørt gjennom Løvstakktunnelen fra Fyllingsdalen. Ved utløpet av tunnelen har bilen svingt til venstre mot kjøreretningen og kollidert med Gaia-bussen.

— Bilen kom kjørende ut av Løvstakktunnelen og tok til venstre mot kjøreretningen. Der kom bussen imot, og det gikk ikke så bra. Bussjåføren fikk seg et sjokk og er preget av hendelsen, sier skadestedsleder Norheim til bt.no på ulykkesstedet.

Mistenker rattrus - Vi har mistanke om at føreren av varebilen har kjørt med promille eller i ruspåvirket tilstand. Føreren er 49 år gammel, sier operasjonsleder Ragnar Lyssand i Hordaland politidistrikt til bt.no.

Føreren av varebilen er kjørt til legevakten for sjekk. Han skal bare være lettere skadd.

Tunnelen stengt i en time Tunnelen var stengt i begge retninger i en halv time. Om lag klokken 07.10 ble tunnelen åpnet for trafikk i retning mot Bergen sentrum, opplyser veitrafikksentralen.

Politiet dirigerte trafikken fra sentrum om Melkeplassen.Tunnelen ble åpnet fra Bergen sentrum straks bilene var fjernet fra ulykkesstedet.

Hele fem politibiler, fem ambulanser og tre kjøretøy fra brannvesenet var på ulykkesstedet.

SIGURD SKJEFSTAD
SIGURD SKJEFSTAD