Klokken 17.55 fikk politiet melding om at tre biler hadde kollidert ved Bulken på Voss. Ti minutter senere ble det meldt om at ytterligere tre biler hadde støtt sammen i en kjedekollisjon i køen som oppsto etter den første ulykken.

— Først var det en personbil som kom borti en lastebil, sannsynligviskjørte de mot hverandre, personbilen snurret og traff en annen bil, opplyser operasjonsleder Walter Fosse i Hordaland politidistrikt.

Til sykehus

Topersoner er tatt med til Voss sjukehus med lettere skader.

Det er mye trafikk i området på grunn av Sognefjord Cup og Veko. Og det meldes om store køer i begge retninger.

— E16 er sperret på grunn av ulykken. Vi anbefaler folk å kjøre om Hardanger. Noen velger å kjøre Hamlagrøveien, men der blir det veldig fort kaos fordi veien ikke er dimensjonert for møtende trafikk, sier vaktoperatør Tore Tysse ved Vegtrafikksentralen.

- Livsfarlig

— Denne veien er jo livsfarlig. De må gjerne sette nedfartsgrensen til 40, eller sende biler gjennom puljevis, så lenge vi unngåralle disse ulykkene, sier en irritert bilist som står i køen.

Han mener det er farligere å kjøre på E16 enn å delta påEkstremsportveko.

— Det er så mye villmannskjøring i svingene her, og hvis duprøver å kjøre i fartsgrensen begynner trailerne å blinke og tute på deg og vilforbi.

Også tidligere på ettermiddagen var den en ulykke på Voss, da ved Saue Camping.

ulykke_Flage_Voss_1juli_AY1_5061.jpg
ARNSTEIN KARLSEN