To biler frontkolliderte klokken 15.46 ved Fjell kirke på Sotra.Ulykken skjedde på veien ned mot Møvik.

Kvinne med ambulanse

— Det var to biler som frontkolliderte og det var totalt fire personer i bilene. Føreren av den ene bilen, en kvinne, er sendt med ambulanse. Trolig til lokal legevakt, sier operasjonsleder Preben Wallestad i Hordaland politidistrikt.

Trafikken ble dirigert forbi feltet i en halv times tid.

Litt før klokken halv fem ble begge bilene tauet vekk av bergingsbiler.

— Vi får mange meldinger om glatte veier, og har sendt ut det vi har av strøbiler, sier vaktoperatør Tore Andre Halland i Statens vegvesen klokken 17.30.

Vogntog på tvers

I femtiden lørdag ettermiddag får politiet flere meldinger om et vogntog på Sotra som har store problemer med å ta seg frem, selv på flat mark.

— En patrulje fant det utenlandske vogntoget ved Fjell kirke. Det hadde vinterdekk, og lovet å sette på kjettinger, sier operasjonsleder Preben Wallestad.

Klokken 17.34 har vogntoget kommet seg inn på fylkesvei 555. Ved Krossleitet satte det seg på tvers i veien. Små biler kan passere, men det er mindre køer på stedet, sier politiet klokken seks lørdag kveld.

Klokken 19.00 var vogntoget fortsatt ikke fjernet. Det meldes om mindre køer på stedet.

— Det begynner å roe seg ned nå. Det er flest meldinger om glatte veier på Sotra, og en melding fra Fanafjellet, sier vaktoperatør Tore Tysse i Statens vegvesen klokken 18.45.

Finn oppdatere veimeldinger her.

TAUES VEKK: Begge bilene måtte taues bort etter kollisjonen ved Fjell kirke.
Vegard Valde