— Begge bilene var under utrykning til brannalarm, sier Andersen. Brannvakten i Bergen opplyser at de to bilene var på vei til Sotra for så sjekke en automatisk brannalarm. Den blir nå sjekket av et utrykningskjøretøy fra Sotra.

Også flere andre steder har biler smelt i hverandre i kveld.

— To biler har kollidert på E16 øst for Osterøybroen. Det skal være lettere personskader, men alle er ute av bilene, forteller operasjonsleder Asbjørn Andersen.

– Det var tre personer i bilene som var involvert. Den ene av dem klaget over skader i en finger, sier politibetjent Trond Jarle Nelson ved Arna og Åsane politistasjon.

Politiet vet ennå ikke hva som var årsaken til ulykken, men har ikke mistanke om høy fart eller promille.

Trafikken på stedet fungerte som normalt igjen ved sjutiden.

– Det tok halvannen time før vi fikk orden på trafikken igjen, ,est fordi bergingsbilen ikke kom frem. Bergingsbilen ble også stående i kø, slik den ofte blir når det er trafikkulykker, sier Nelson.

Lenger øst på E16, ved utløpet av Sivletunnelen i Stalheimskleivane, har en trailer og en bil støtt sammen. Hjelpemannskaper er på vei, men ingen skal være alvorlig skadd.

— Så har vi en ulykke på Osveien. To biler har kollidert. Ingen er kommet til skade, men det er store trafikale problemer, sier Andersen.

Trolig skyldes mye av dette såpeglatte veier etter den siste tids sol og varme.

— Når det begynner å regne igjen etter en lang godværsperiode, blir det veldig glatt. Folk må passe på, kjøre forsiktig, og være obs på at det nok kommer til å være glattere enn normalt en stund fremover i kveld, sier Andersen.