Ulykken skjedde ved bomstasjonene mellom Damsgårdstunnelen og Lianakktunnelen i Gravdal, og ble meldt rundt klokken 09.15.

Føreren av en Mitsubishi Pajero forteller bt.no at det var klink is i veibanen.

33-åringen kom fra akselerasjonsfeltet på Nygård-siden. Da han kom ned i svingen ved Gravdalsvatnet mistet han kontroll over bilen.

— Det var klink is. Jeg hadde ikke piggdekk, og bilen begynte å seile fra side til side. Jeg så den andre bilen i speilet, og tenkte herregud, hvordan skal det gå med den nå, forteller mannen.

Han klinket i en BMW som kom i venstrefeltet og snurret rundt flere ganger før han endelig stoppet. Ifølge 33-åringen var han bare heldig som ikke havnet på andre siden av midtrabatten. - Det var bare flaks. Jeg er utrolig glad for at det ikke gikk verre med hun som var i den andre bilen. Jeg snakket med henne like etterpå. Hun sa at hun hadde vondt i ryggen, sier mannen.

Begge bilene fikk store materielle skader. Det var tydelige merker på autovernet ved ulykkesstedet. 33-åringen kom fra det uten skader.

— Vi har fått beskjed om at det er svært glatte veier i området. Vegvesenet har sendt ut strøbiler, forteller politiets operasjonsleder Kjell-Tore Aarnæs.

<b>EN KVINNE SKADD:</b> Føreren av denne bilen ble kjørt til sykehus etter en kollisjon før Lianakktunnelen i formiddag. FOTO: ARNE NILSEN