Frontkollisjonen skjedde på Fanavegen ved Fana kirke sør i Bergen like før klokken 15 onsdag ettermiddag. Politi, brannvesenet og helsepersonell rykket ut, inkludert luftambulansen som landet på plenen til Bergen golfsenter like ved.

Etter en drøy halvtime klarte brannvesenet å frigjøre sjåføren som ble sittende fast etter sammenstøtet.

STENGT: Politiet stengte veien i rundkjøringen ved Lagunen. De har åpnet åpnet et felt.
CHRISTIAN NICOLAISEN
KØER: Ved 17-tiden var det fortsatt kø i Fritz Riebers vei mot Gamlehaugen.
OLE VALAKER

Mannen er nå fløyet til Haukeland universitetssykehus. Han skal være hardt skadet, ifølge operasjonsleder Terje Magnussen i Hordaland politidistrikt.Pasienten var ved bevissthet da han ble fraktet bort av luftambulansen.

Torsdag morgen meldes det fra Haukeland sykehus at mannen regnes som alvorlig skadet.

Veien stengt i én time

Fanavegen ble stengt fra Lagunen til Fana kirke etter ulykken, og det oppsto store køer.

— Veien var stengt en times tid, og det har selvsagt påvirket trafikken. Det går sakte fra like etter Krambua og gjennom Troldhaugtunnelen, sier Hanne Norheim ved Vegtrafikksentralen i Hordaland.

Ved 15.50-tiden åpnet politiet det ene feltet. I 17-tiden kom tungbilberger til stedet. Bussen sperrer det ene feltet, og politiet melder om køer i området.

— Trafikken blir dirigert forbi ulykkesstedet. Personbilen er fjernet, og de fjerner bussen nå, så skal de åpne alt, sier operasjonsleder Terje Magnussen.

Bilen fikk store materielle skader og må taues bort. Bussen er tatt hånd om av Tide.

Politiet er foreløpig usikre på årsaken til ulykken.

— Vi undersøker og dirigerer trafikken. Det er litt trafikkaos, det er også midt i rushet, sa Magnussen tidligere i ettermiddag.

Følger opp bussjåføren

Den mannlige sjåføren ble ikke fysisk skadet, men får nå oppfølging av avdelingsledelsen i Tide buss.

— Han bærer preg av å ha vært i en ulykke, men vil trolig være tilbake i jobb allerede i morgen, sier kommunikasjonsleder i Tide, Kaare Enæs.

— Hva har han fortalt om ulykken?

— Han var på vei for å starte ruten fra Lagunen til Oasen da personbilen kom over i feil kjørefelt og traff bussen i fronten, sier Enæs.

Det var ingen passasjerer om bord i bussen da ulykken skjedde.