– Det var fullt av lakseblod her da jeg kom.

I det gamle lakseslakteriet på kaien i Møvik står Arthur Fjetland og rører i en svær gryte med hummerkraft.

– Dette skal bli hummersuppe. I dag har jeg kunder i Fjellveien, sier kokken.

Åpner kafé

Til jul er det to år siden han startet med catering og restaurantdrift på kaien. Firmaet driver han sammen med en kamerat. Vegg i vegg med kjøkkenet har han et stort rom der han arrangerer lukkede selskaper.

– Det hender jeg har åpent slik at folk kan komme droppe innom også, sier Fjetland.

Han har akkurat kjøpt seg et naust i nærheten. Der skal han åpne en kafé med matservering.

– Naustet har dypvannskai. Der kan jeg legge sjarken min.

Piggvarparty

Med sjarken fisker han breiflabb, lange, piggvar («de gangene jeg får den så er det jul og nyttår på en gang»), brosme og alt annet fra havet som kan puttes i en gryte. Fisken han får serverer han rett som det er til kundene.

– De i Fjellveien har også bestilt breiflabb. Den har jeg fisket selv. De får breiflabb med blomkål, spansk chorizopølse og rosiner.

Ifølge Fjetland går firmaet bra.

– Jeg har måttet takke nei til tolv lukkede selskaper i år. Det er mye å gjøre, sier kokken med egen sjark.

Her kan du besøke BT-båten

HUMMER TIL FJELLVEIEN: Arthur Fjetland koker suppe han skal levere til Fjellveien. De skal også få breiflabb. Den har Fjetland fisket selv.
Helge Sunde