I Bergen tingrett opplyste 34-åringen fra Nord-Afrika at han arbeider som hjelpekokk på en restaurant i Italia. Han dro til Norge, og i Oslo ble han i april bøtlagt for å ha oppbevart ulike tabletter.

Vakker natur og arbeid

Etter å ha vært tre uker i hovedstaden, gikk turen til Bergen. I retten forklarte han at byen fristet med vakker natur og muligheten for arbeid. Etter tre dager i byen befant han seg i Nygårdsparken. Om kvelden 27. april sto han på toppen av Strømbakken da en mann kom forbi. 34-åringen ante ikke at den forbipasserende var en sivilkledd politimann.

Kokken ropte «cannabis» flere ganger. Ifølge politimannens forklaring viste han frem 4–5 hasjisjbiter som han holdt i hånden. Han satte også fyr på en av bitene. Det ble en diskusjon om pris. Kokken krevde 100 kroner per gram, og spaneren spurte om han hadde 10 gram. Politimannen forhandlet prisen ned fra 1000 kroner til 900.

— Ville gi bort stoff

Kort tid etter var det slutt på leken, og politiet pågrep mannen. De fant 18 gram hasj på ham. I retten forklarte tiltalte at han like forut for pågripelsen kjøpte stoffet av en nordmann og at det var politimannen som spurte etter hasjisj. Han ønsket ikke å selge stoffet til mannen, men derimot gi det bort. Retten trodde ikke på ham og la politimannens forklaring til grunn.

Salgsfremstøtet endte med fengsel i 36 dager. Til fradrag gikk 23 dager i varetekt. Det har ikke lyktes bt.no å få kommentar fra mannens forsvarer, men hjelpekokken godtok dommen i retten.