Mannen, som jobber som kokk, var med sin kamerat på byen en kveld høsten for halvannet år siden. Kvelden var kort, men fuktig: 3-4 shoter, 6-7 øl og deretter 1-2 flasker vin ble konsumert av kokken på noen få timer, ifølge en ny dom fra Bergen tingrett.

De to kameratene satte seg litt over midnatt i en taxi fra Torggaten, midt i Bergen sentrum. At taxisjåføren stoppet for annen trafikk et par kryss etterpå, ble ikke tatt godt i mot av kokken.

«Kjør som faen», sa han til sjåføren.

«Nei, jeg skal kjøre som normalt», svarte sjåføren, ifølge dommen.

Til legevakten

Deretter tok kokken opp sin paraply og stakk den to ganger mot sjåførens bakhode. Sjåføren stoppet opp, snudde seg og så at paraplyspissen var på vei mot ansiktet. Han forsøkte å stoppe slaget, men fikk i stedet paraplyspissen i pannen. Slaget var hardt nok til at sjåføren fikk et kutt som måtte behandles på legevakten.

Mannen fra Bergen er ikke tidligere straffedømt. I Bergen tingrett erkjente han ikke straffskyld for noe.

I retten forklarte kokkens venn at drosjeturen hadde skjedd i en «spøkefull tone og at det hele nærmest var et uhell».

Det tror ikke tingretten særlig på.

«Tiltaltes vold mot drosjesjåføren var helt uprovosert ... Når man stikker med en paraply, er dette et farlig redskap», skriver de.

Fikk redusert straff

Mens aktor ville ha 30 dagers ubetinget fengsel, mener tingretten at den lange behandlingstiden hos politiet gjør at mannen får redusert straff.

«Forholdet har ... blitt svært gammelt, uten at tiltalte er å laste for det. Det må få stor betydning for straffeutmålingen», skriver de.

Kokken i midten av 20-årene slipper dermed å sone, med en en dom på 45 dagers betinget fengsel.