Gaten vil være stengt frem til mai.

Klokken 8 i morges satte den første gravemaskinen grabben i brosteinen, og en time senere var gatedekket fjernet i flere meters bredde.

Mange fryktet kaos når bilene som vanligvis kjører Foreningsgaten og Vaskerelven gjennom sentrum plutselig måtte finne andre veier. Da BT sjekket forholdene var det riktignok tendenser til opphopning i krysset Lars Hilles gate/Christies gate, men det var langt fra kaotiske tilstander.

— Dette går greit. Folk trenger bare kjøre rundt kvartalet og opp igjen i Vaskerelven, de kan benytte tunnelen eller de kan følge Christies gate og kjøre rundt sentrum den veien, sa prosjektleder Terje Engevik i Statens Vegvesen. Han fulgte situasjonen fra fortauet, men var ikke overrasket over at det gikk såpass bra.

En umiddelbar effekt av stengingen er at vanligvis tett trafikkerte Vaskerelven fremstår som rene gågaten. Det kan tyde på de fleste velger de lengste omkjøringene.

— Dette prosjektet skal skifte ut en gammel vannledning i Foreningsgaten og fullføre opprustningen av Olav Kyrres gate. Vi holder på å planlegge opprustning av Håkonsgaten, og da vil det bli gjort noe med det forferdelige krysset Håkonsgaten/Vestre Torggate, lover Engevik.