Trafikken sto i syv steiner i Bergen.

Lastebil i taket

— En lastebil har tatt oppi taket av Damsgårdstunnelen. Tunnelen har vært stengt en periode og dette skaper store køer på riksvei 555 mot sentrum, opplyser operasjonsleder Svein Lyssand ved Hordaland politidistrikt.

Klokken 14.17 fikk Statens vegvesen melding om at en høydebegrenser var truffet.

— Den hang ned fra taket innløpet til tunnelen. Vi måtte derfor stenge tunnelen i sørgående retning, sier vaktoperatør Roger Johannessen i Statens vegvesen til bt.no.

Sto kø til Sotra

Køene forplantet seg raskt utover. Langs riksvei 555 sto det køer til langt ut mot Sotra. Tilsvarende på veiene fra Askøy og Loddefjord.

Mange bilister har valgte å kjøre Lyderhornsveien for så å kjøre om Laksevåg, for å unngå køen. I rundkjøringen opp mot Nipedalen møtte de den andre køen. Dermed ble det saktegående trafikk også der. Damsgårdstunnelens to sørgående løp ble åpnet klokken 15.53.

Som om ikke dette var nok, ble også Eidsvågstunnelen stengt i ettermiddag. Også her var det en høy bil som har revet ned høydebegrenseren ved inngangen til Eidsvågtunnelens to nordgående løp.

Var det samme synderen?

— Ikke usannsynlig, men vi kan ikke si det sikkert, sier vaktoperatør Johannessen

Les også: Taksynder funnet Kø til Paradis

Som alltid når det er problemer på E39 mellom Bergen sentrum og Åsane, så går alt i lås. Selv om veien rundt Eidsvågneset var åpen, ble det raskt køer fra Eidsvåg til sentrum, oppover mot Danmarks plass og langt oppover mot Paradis.

— Køen er stillestående minst til Nygårdstangen, sa operasjonsleder Svein Lyssand i Hordaland politidistrikt til bt.no klokken 17.00.

Eidsvågstunnelen ble stengt mellom klokken 16.30 og klokken 16.53.

Var det nødvendig å stenge akkurat når folk var på vei hjem fra jobb?

— Det er farlig å la det henge ned fra tunneltaket. Dessuten startet arbeidet etter det største rushet, sier Johannessen.

Arbeidet var ment å ta fem til ti minutter, men ble noe lenger enn planlagt.

Første melding om at høydebegrenseren var revet ned i Eidsvågstunnelen fikk veitrafikksentralen klokken 13.43.

Johannessen forteller at en tunnel skal etter EU-reglene være minimum 4,5 meter høy. Dersom den er lavere skal den merkes. Høydebegrenserne er skilt som er satt opp for å markere høyden, og for å hindre at vogntog setter seg fast eller river ned elektrisk anlegg i tunnelen.

Løste seg opp

Endelig begynner det å løsne opp i Fløyfjellstunnelen nordover, sier vaktoperatøren klokken 17.15.

Dagens køer er forhåpentlig over. I morgen er det en dag med nye muligheter for trafikkaos.

Krasjet i jernbanebro

Et vogntog tog opp i jernbanebroen på Grimen klokken 11.30 onsdag formiddag, melder NRK Hordaland.

Lamper revet ned i Lærdalstunnelen

Klokken 16.45 fikk politiet melding om at en spesialtransport med et knuseverk på taket tok opp i tunneltaket.

-Oppå knuseverket er det en luke som har åpnet seg under fart. Den har slått opp i taket og knust installasjoner i taket, sier operasjonsleder Wenke Hope i Sogn og Fjordane politidistrikt til bt.no. Her kan du les mer om den saken.

KØ: Lange køer på riksvei 555 mot sentrum i ettermiddag. FOTO: PÅL ENGESÆTER