Politiet fikk først melding om en trafikkulykke i Eidsvågtunnelen ved 14.40-tiden. De rykket ut, men fant ingen bil. I mellomtiden var vegtrafikksentralen varslet.

Se webkamera fra Åsanevegen mot Eidsvågtunnelen.

— Det viste seg at det var et uhell i Glaskartunnelen og ikke Eidsvågtunnelen. En bil hadde mistet et dekk. Patruljen ordnet opp og eskorterte bilen ut av tunnelen, sier Morten Kronen, o0perasjonsleder i Hordaland politidistrikt.

Teknisk feil

Veitrafikksentralen kontaktet så politiet igjen. De fortalte at trafikklysene utenfor Eidsvågtunnelen lyste rødt. Dermed trodde folk at tunnelen var stengt, men de lyste rødt fordi det var feil med lysene.

— Folk reduserer jo farten når de kommer til rødt lys, men tunnelen er faktisk åpen. Vi er på plass og får bilene gjennom, sier Morten Kronen.

Klokken 15.05 fungerte trafikklysene igjen. Likevel står trafikken fra Danmarksplass og nordover gjennom Fløifjellstunnelen og til Eidsvåg.

Ved 15.30-tiden fikk for sikkerhets skyld en bil motortrøbbel en tredel inn i Fløyfjellstunnelen. Retning Åsane.

— Da blir det flettekjøring og enda mer trøbbel. Det er nå lange køer inn mot Danmarksplass og Puddefjordsbroen, sier vaktoperatør Morten Hansen i Veitrafikksentralen.

— Men når bilene i kø er kommet forbi den med motorstopp, glir det nå bra, føyer han til.

Ulykke i vest

Trafikken mot Bergen vest går også sakte torsdag ettermiddag.

— Det har vært et trafikkuhell ved Harafjelltunnelen. Tre biler er involvert og venstre kjørefelt er stengt. Da blir det glidelåskjøring og saktegående trafikk, sier Morten Hansen.

Ifølge politiet har fire biler vært involvert i et uhell, uten at noen er nevneverdig skadet.

Står du fast i trafikken? Gi oss en løypemelding her.