Rett før klokken 21 søndag kveld stod køene på E39 gjennom fergebygden Lavik. Vegtrafikksentralen meldte om betydelig ventetid for de reisende, flesteparten av dem på vei til Bergen.

— Det er cirka en times ventetid på Lavik-siden. På den andre siden flyter trafikken bra, sier Vidar Sanghold, trafikkoperatør i Vegtrafikksentralen.

Han forteller at en av de faste fergene er tatt ut og ligger på verksted. Fjord1 har satt inn en ny en med mindre kapasitet, noe som forplanter seg i lange køer.

— Fergene går for full maskin, så vi håper køene blir avtakende ganske snart, sier trafikkoperatøren.

Problemer i Arna

Litt lenger sør, i Arna, sto trafikken tidligere på kvelden bom fast etter at Sætretunnelen klokken 20.08 ble stengt på grunn av veiarbeid.

— Det er snakk om en kort stenging. Trolig bare 15-20 miunutter, er Vidar Sangolt, trafikkoperatør ved Vegtrafikksentralen, rundt klokken 20.30.

Han forteller at et lysamatur i tunnelen hadde løsnet.

— Det hang delvis ned og var kun festet med en skrue. Grunnet stor fare for at det ville ramle ned ble hele tunnelen steng.

Rundt klokken 20.20 forteller Lene Nilsen at det er store trafikale problemer i området.

— Trafikken står bom fast helt. Helt fra Øyrane torg og bort til den første tunnelen i retning Bergen. Du kommer ingen vei, sier Nilsen.

— Det er bare ett felt som er åpent store deler av veien. Det er helt kaos, legger hun til.

Sto dønn i ro

Klokken 20.26 ble tunnelen åpnet igjen. På E16 flyter det nå som som normalt, men Vegtrafikksentralen melder klokken 20.50 likvel om store køer på omkjøringsveien rundt Ytre Arna.

— Jeg hadde nettopp en på telefonen som sa at han sto dønn i ro, sier Sangolt.

Flere bilister har ringt inn til BT og klaget på manglende info. Mange velger å snu, fortelles det.

Vegtrafikksentralen opplyser klokken 21.30 at køene nå er borte i Ytre Arna, mens de i Lavik er på vel en time. Klokken 22.35 kan de også fortelle at køene er borte på Lavik fergekai.

— Vi har akkurat vært i kontakt med fergen. De fortalte at det stod igjen en trailer og noen få vanlige biler da fergen forlot kaien klokken 22.30, sier Sangholt.

Sætrentunnelen er en veitunnel på Arnavegen, Europavei 16 i Bergen i Hordalad fylke. Tunnelen er 720 meter lang og har to kjørebaner. Den ble åpnet på 1970-tallet.