Klokken 19.30: Fergesambandene tar unna alle bilene. Tidligere på dagen var det problemer på Mortavika — Arlandsvågen, men nå tømmer fergen kaien på hver eneste tur. Jeg ser ikke noe kø på kameraene våre, og det har ikke kommet inn meldinger om trafikale problemer den siste timen, sier vaktoperatør Tore Tysse ved Vegtrafikksentralen.

Klokken 18.00: - Avtagende trafikk ut fra Bergen. Nå glir det veldig fint, sier vaktoperatør Roger Lemme ved Vegtrafikksentralen. Det er helder ikke meldt om køer ved fergesambandet Bruravik Brimnes.

Klokken 17.00: Fortsatt køer i Vågsbotn, men ikke hakkende gale. Ikke lenger så mye kø fra Arna. Har nettopp snakket med folkene på ferja Bruravik - Brimnes. Der tar de unna det som kommer, sier vaktoperatør Roger Lemme.

Det er nå to timers kø på ferjekaien i Mortavika.

Klokken 16.00: - Nå står det smikk i Åsane. Det er køer i begge felt fra Gullgruven mot Vågsbotn. Kubb fra Plantasjen mot Vågsbotn. Fra Arna mot Vågsbotn er de også store køer, sier vaktoperatør Tom Hansen i Statens vegvesen til bt.no.

I tillegg meldes det om store køer på E39 på Mortavika - Arsvågen.

Her finner du oppdaterte veimeldinger.

Klokken: 15.30 - Det har ikke helt tatt av enda, men jeg ser det står køer inn mot Vågsbotn i Åsane, sier vaktoperatør Roger Lemme i Statens vegvesen til bt.no klokken 15.30.

Fornøyd med flyten

— Bortsett fra en del køer i Åsane har trafikken gått greit i dag. Det er nok mange som jobber mandag og tirsdag, og dermed reiser ut på onsdag, sier Lemme.

— Det blir sikkert verre når alle skal hjem på søndag, kommenterer han.

Setter inn ekstraferger

Det blir satt inn ekstraferger over både Sognefjorden og Hardangerfjorden i påsken.

— På Oppedal - Lavik blir det satt inn ekstraferge fra klokken 14.00 til 21.00 i kveld. Onsdag 20. april fra 15.00 til 20.00. På første og andre påskedag blir det suppleringsferge fra klokken 11.00 til klokken 20.30, sier Roger Lemme.

På Bruravik — Brimnes ble det satt inn ekstraferge fra klokken 14.00 i dag. Det blir det også gjort på onsdag 20.april, første og andre påskedag.

Har du noen tips eller opplevelser fra påskeutfarten du vil dele med oss?

MER KØ: Også i Fritz C. Riebers veg går trafikken sent ut fra sentrum fredag ettermiddag.
RUNE STØLÅS