Aarheim og Ommang kjørte fra Voss i ettermiddag. Like etter Vaksdal begynte trafikken å hope seg opp. Ved 18-tiden hadde venninnene brukt én time på å kjøre ti kilometer.

— Det går ekstremt sakte her. Det har stoppet helt opp. Vi må nok belage oss på at det kommer til å ta sin tid, fortalte Aarheim.

Politiet i Hordaland meldte på Twitter at køen skyldes at alle skal hjem fra fjellet samtidig.

— Ta det med ro og kjør med varsomhet. Det tar den tiden det tar.

Vegtrafikksentralen meldte også om store køer.

- Kjør senere

— Det skyldes ikke noe annet enn at alle skal hjem samtidig. For å unngå køen, bør du kjøre litt senere i kveld, sa trafikkoperatør Morten Hansen hos Vegtrafikksentralen.

Han sa at folk må smøre seg med tålmodighet.

— Før helgen ble folk oppfordret til å måke hyttene sine på grunn av store snømengder. Dette er nok en av årsakene til at det er så mye kø akkurat i kveld, sier han.

Flere lesere meldte også om svært glatte veier. Særlig på Kvamskogen.

— Vi er ute og strør over hele Bergen. Det begynner å bli kaldere og vi prøver å være godt forberedt, sier Hansen.

Klokken 21.30 fortalte Vegtrafikksentralen at køene holder på å løsne.

— Det har faktisk løst seg en hel del. Nå ser det ganske greit ut rundt Trengereid, sa Kristian Fauskanger, trafikkoperatør hos Vegtrafikksentralen.

Irriterte bilister

Flere bilister irriterer seg over gjentatte problemer på strekningen.

— Fakta er at dette skjer til stadighet. Vegvesenet og politiet gjentar seg selv med dårlige forklaringer uten å ta tak i problemet. Dårlig veistandard, manglende dirigering er blant annet årsaken til at innbyggerne i Norges nest størsate by må bruke timesvis i kø til og med i helgene, skriver en leser som kaller seg Liseth på livebloggen.

En annen skriver at politiet var flinkere til å dirigere trafikken tidligere.

— Dette kunne vært tatt hånd om på en bedre måte. I "gamle" dager sto de plassert i rundkjøringene og involverte seg i et effektive kjøremønster, sier en som kaller seg Ole.

Her kan du følge køen direkte. For å sende kommentarerer eller stille spørsmål, trykker du på snakkeboblen oppe til høyre.