Ved firetiden i natt rykket en patrulje ut for å ta hånd om en overstadig beruset person utenfor Hotell Norge.

Det falt ikke i god jord hos enkelte av de andre som ventet i drosjekøen, og det hele endte med tumulter .

Politiet så seg nødt til å pågripe to 20-åringer og en 35-åring, som alle la seg opp i hvordan politiet utførte arbeidet sitt.

— En av 20-åringene nektet å fjerne seg fra stedet da han fikk pålegg om det, og forsøkte også å hindre patruljen i å utføre oppdraget sitt. Han har nå fått en bot på 4.000 kroner. Den andre 20-åringen, som også forsøkte å hindre politiets arbeid, må betale 6.000 kroner, sier informasjonsleder Trygve Hillestad ved Hordaland politidistrikt.

Hadde hasj

Tredjemann, en 35 år gammel mann, var helt utenforstående i forhold til de to 20-åringene, men forsøkte likevel å hindre politiet i å ta dem med seg.

Dermed fikk han også en tur i fyllearresten. Siden han i tillegg hadde 0,4 gram hasj med seg på bytur, endte det hele med en bot på 10.000 kroner.

Hillestad understreker at politiet ser svært alvorlig på denne type lovbrudd.

— Det er trøbbel nok som det er om ikke vi skal måtte håndtere folk som hindrer oss i å gjøre jobben. De får jo først en sjanse ved at man blir bedt om å forlate stedet, sier Hillestad.

Fyllearrest og bøter

Julebordssesongen er i full gang, og bygatene fylles nattestid av godt forfriskede mennesker. Det er ikke bare godt nytt for politiet.

— Det er mange ting som spiller inn når slikt skjer. Men julebordene gjør det ikke bedre, sier Hillestad.

Han håper folk legger merke til at det koster å invitere til slåsskamp med ordensmakten.

— I tillegg til å bli brakt inn og havne i arresten, følger man også opp med bøter, påpeker Hillestad.