Fredag ettermiddag har Vegtrafikksentralen blitt nedringt av irriterte bilister som plutselig befinner seg i stillestående kø på hver side av Vallaviktunnelen mellom Ulvik og Granvin.

Men, direkte plutselig er det vel egentlig ikke. Vegvesenet har nemlig satt opp store skilt på hver side, hvor det opplyses om arbeid med tunnelen og minst 20 minutters ventetid på hver side.

— Må ha følgebil

— Bilistene må nemlig ha med seg følgebil inn i tunnelen nå, siden den ikke har mobildekning. Følgebilen tar med seg rundt 50 biler i slengen, forklarer Tom Hansen, vaktoperatør ved Vegtrafikksentralen, til bt.no.

Bare mellom klokken 13 og 17 fredag har sentralen mottatt rundt 40 telefoner fra frustrerte bilister som ikke greier å vente lenger.

— Mange ringer og klager på at nå har de stått i kø i 23 minutter, ler Hansen.

På skiltet står det «minst 20 minutter». Dette får altså ikke folk med seg, selv om de har greid å få med seg nummeret til Vegvesenet nederst på skiltet.

Spesielt ille har det vært fredag, på grunn av helgeutfarten.

Arbeid fram til 4. april

Og kø skal det bli en stund fremover. Arbeidet med tunnelen, som begynte 1. februar, er nemlig ikke ferdig før 4. april.

Hansen forteller imidlertid at de ikke har fått noen klager på køene før denne fredagen - den første utfartsdagen i arbeidsperioden.