«Køen på Flesland kl. 07.14 i dag. Når blir vi kvitt dette,» spør den reisende som sendte bildene over til BT.

Sjef for sikkerhetskontrollen på Flesland, Lasse Solberg, forklarer dagens køer med tekniske problemer.

13. MAI: Flesland mandag morgen.
2211-TIPSER
12. MAI: Flesland søndag ettermiddag.
AVINOR
6. MAI: Flesland mandag morgen sist uke.
ANNE HOVDEN

— Disse automatene der vi sjekker boardingkortene før man får gå inn til sikkerhetskontrollen er ødelagt. De har gått for tregt. Nå har vi kuttet dem ut og gjør det på gamlemåten, vi sjekker boardingkortene manuelt, så nå får vi køen unna, sier Solberg.

Skjer gang på gang

Også i går startet dagen på Flesland med en kø som sto gjennom hele terminalen og ut til drosjeholdeplassen. Samme syn møtte reisende søndag ettermiddag og mandag for en uke siden.

Solberg regner med at svaret på det innledende spørsmålet er 2014. Da får Flesland økt kapasitet både ved innsjekking og i sikkerhetskontrollen.

— Neste år har vi bygget på to ekstra sluser, sier han.

- Gleder du deg til ny terminal?

— Ja, veldig, det skal jeg love deg. Mange og lange sluser, det skal bli fantastisk!

Da BT sjekket Avinors webkamera klokken 07.50, var det ikke lenger kø.

Ny terminal i 2017

I mars startet Avinor på arbeidet med ny terminal på Flesland ved å bygge på det eksisterende flyplassbygget. Påbygget, som skal stå ferdig neste år, fører til at sikkerhetskontrollen får to nye sluser.

Arbeidet er en del av den totale utbyggingen ved lufthavnen. Den nye utenriksterminalen skal stå ferdig våren 2017. Dagens terminal ble åpnet i 1988, og er egentlig dimensjonert for i underkant av tre millioner passasjerer i året. I fjor var trafikkgrunnlaget på Flesland nesten det dobbelte.