1. mai ble det innført nye internasjonale regler med krav om at datamaskiner tas ut av håndbagasjen til de reisende og sendes gjennom røntgenmaskinen i sikkerhetskontrollen alene.

— Dette skaper store problemer foran helgene når det er mye trafikk. Jeg reiste selv forrige torsdag, og da var det helt håpløst. Det gjelder også fredager, sier informasjonssjef Jo Kobro til VG Nett.

Torsdag strakte køene i sikkerhetskontrollene på Oslo Lufthavn seg nesten helt bort til inngangsdørene på motsatt side av avgangshallen. Flere passasjerer hadde ingen mulighet til å rekke flyavgangen sin. Det var tilnærmet kaotiske tilstander i avgangshallen.

— Mangel på vektere kan føre til opp til to timers forsinkelse. Vi oppfordrer alle våre reisende om å møte fram minst to timer før avgang. Det er ventet mangel på vektere også fredag, og derfor vil køene fortsette. Vi vil forsøke å booke om personer som ikke rekker sine fly, og sørge for forpleining og hotell i den grad vi kan, sier informasjonssjef Siv Meisingseth i SAS Braathens til NTB.