— Det er litt mye vann i veibanen før innkjørselen til Fløyfjellstunnelen, og da blir folk engstelige og senker farten. Da blir det automatisk litt kødannelse, sa trafikkoperatør Marius Råve ved Vegtrafikksentralen like før klokken 08.

Kombinasjonen rushtrafikk og overvann skapte kø fra Åsane og hele veien inn mot sentrum. Direktebilder av køen kan du se her.

BT fikk flere henvendelser fra folk som synes det gikk uvanlig tregt på Åsaneveien, selv til en mandags morgen å være.

— Det går maks fem kilometer i timen, og det går i rykk og napp, sa Tord-Eirik Børdal, som kom kjørene fra Morvik.

Ved 10-tiden fløt trafikken som normalt igjen, ifølge Vegtrafikksentralen.

Flere av BTs lesere mener vannet kunne vært fjernet fra veibanen mye fortere.

«De fleste vet at dreneringen der ikke tar unnanår det er mye nedbør. Dette fører til køer helt ut i Åsane. Mest sannsynlig erdet bare tette, men riktig dimensjonerte rør. Det burde være unødvendig at folkkommer 15-20 minutter for sent på jobb på grunn av en slik forutsigbar og enkel ting åfikse», skriver en.

Slik ser det ut på E16 i sentrum, etter avkjørsel fra Fløyfjellstunnelen.
Marita Aarekol

Det er Statens vegvesen som har ansvaret for Åsaneveien. Gunnar Kråkenes er prosjektleder for drift og vedlikehold i Bergensområdet. Han opplyser at det trolig er en bekk på nordsiden av Fløyfjellstunnelen som er årsaken til oversvømmelsene der.— Jeg tror dethar en sammenheng med store nedbørsmendger og løv. Om det skyldes svikt i rutinene til entreprenøren er for tidlig å uttale seg om, sier Kråkenes.

Mandag morgen hadde det også samlet seg store mengder vann under trafikkmaskinen ved avkjøringen etter Fløysfjellstunnelen, på bysiden. Det er ikke første gang. Da BTs fotograf var på stedet stoppet trafikken tidvis helt opp.

— Den problemstillingen er vi kjent med, og vi må gjøre en endring på anlegget for å få bedre avrenning. Jeg håper vi får skikk på dette nå i vår, sier Kråkenes.

KØ: Veitrafikksentralen har fått flere meldinger om at det går treigt over Fjøsangerveien inn mot Bergen sentrum mandag morgen.
STATENS VEGVESEN