— Bussen står med blinklysene på i Åsaneveien like ved Handelshøyskolen i retning nordover. Dette skaper kø inn i Fløyfjellstunnelen, fortalte vår reporter tidligere i ettermiddag.

Bussen skapte trøbbel i flere timer. Klokken 18 melder Statens vegvesen at trafikken igjen flyter greit til og fra sentrum.

Buss med motorstopp

Det ene kjørefeltet ble delvis blokkert av bussen, men to privatbiler kunne passere greit.

— Heldigvis er det skolefri, så køene blir ikke så store som ellers. Det er busselskapet selv som sørger for bergingsbil til å fjerne bussen, sa vaktoperatør Eli Solberg i Statens vegvesen til bt.no.

— Det er en buss fra Mannsverk som har fått motorstopp. Falken er ringt for en time siden og burde være der snart, opplyste HMS-sjef Geir Olav Mandt i Tide buss, til bt.no klokken 15.55.

Klokken 17 hadde ikke Statens vegvesen fått tilbakemelding om hvorvidt bergingen var i gang.

Spesielt mye kø

  • Inne i Fløyfjellstunnelen går køen sakte, saktegående. Og da står det snart opp på Danmarksplass og langt ut på Puddefjordsbroen. Ser allerede at det er køer i Nygårdstunnelen, sa vaktoperatør Eli Solberg til bt.no.

— Folk ringer også og sier at en bil står i ro i Fløyfjellstunnelen, men det vet vi ikke noe mer om.

- Er det mye kø til å være klokken fem en vanlig dag i fellesferien?

— Ja, det er det. Og det skyldes disse hindringene i utfartsårene. Køene forplanter seg.

Bil kokte - Fløyfjellstunnelene stengt

Begge løp av Fløyfjellstunnelene ble stengt noen minutter litt over klokken fire i ettermiddag.

En bileier trodde hun hadde brann i bilen. Det viste seg at bilen bare kokte fordi den sto i køen. Begge løpene ble stengt for at brannfolkene kunne få tatt seg inn i nordgående løp, via sørgående løp. Det ble raskt avklart at det ikke var brann og klokken 16.12 ble begge løp åpnet igjen.

Sjekk køen på vårt webkamera i Åsaneveien.

Turid Bratholmen (mms)
KØER: Trafikken sto i stampe til Danmarks plass etter tunnelstoppen.
Guro Istad (MMS)