Bergen tingrett har i ettermiddag varetektsfengslet 32-åringen som er siktet for å ha drept Monika Sviglinskaja (8) for åtte nye uker.

Politiet har tidligere bekreftet at de har flere nye beviser mot mannen. Tingretten skriver at de har nye opplysninger som «kan knytte» mannen til en melding som ble sendt Monikas mor.

Meldingen ble sendt over Facebook i februar 2012, tre måneder etter dødsfallet.

«Du kjenner meg ikke»

«Hei, du kjenner meg ikke, og jeg kjenner heller ikke deg. Men jeg syns ikke det gjør noe», skrev avsenderen i meldingen.

Deretter fortalte avsenderen at han visste hvem som hadde drept åtteåringen, og inkluderte informasjon om smykker og parfyme i huset til Monika og moren, informasjon få kjente til.

Moren har forklart at smykker ble stjålet fra hjemmet. 32-åringen er, i tillegg til drap, siktet for innbrudd og tyveri i huset.

32-åringen fra Litauen har akkurat skiftet forsvarer. Fredrik Verling har forsvart mannen siden han ble siktet for drapet i oktober i fjor, men har nå byttet til den Oslo-baserte advokaten Aasmund Sandland.

— Bedre DNA-beviser

Fengslingsmøtet gikk som en såkalt kontorforretning, som betyr at dommeren behandler saken på bakgrunn av dokumenter fra politi og forsvarer.

Politiadvokat Asbjørn Onarheim har bekreftet til BT at de nå har fått bedre DNA-beviser mot 32-åringen.

— Vi har fått den endelige DNA-rapporten fra Folkehelseinstituttet. Sammenlignet med den foreløpige rapporten vi har hatt, gir den treff på flere steder på avdøde, i form av DNA som er forenlig med siktede, sier Onarheim til BT.

Det betyr, sier Onarheim, at mistanken er styrket. Selv nekter mannen å ha drept barnet.

Var samboer med Monikas mor

Monika Sviglinskaja ble funnet død i sitt eget hjem i Sund i november 2011. Saken ble først henlagt som selvmord. I oktober 2014 ble 32-åringen pågrepet og siktet for drap.

Han har siden sittet i varetekt. Mannen var samboer med Monikas mor, men flyttet ut en måneds tid før dødsfallet. Mannen erkjenner ikke straffskyld.